История за успеха и невероятният бал на един прекрасен приемен младеж – Николай

Ники е имал късмета, да попадне в грижите и да израстване в любящо приемно семейство

юни 12 2022

Стартът на нашата работа с Николай започва през 2013 г. Тогава той е изведен от специализирана институция – дом за деца в София и е настанен в дома на професионален приемен родител, Венетка Петрова. По време на престоят в приемна грижа приемният родител е полагал неимоверни усилия и прекрасни грижи, благодарение на които, Ники е това, което е днес – повод за гордост и радост. Приемният родител винаги е проследявал за адекватната социална адаптация на приемното момче, насърчавал е физическата му активност и изграждането на положителна идентичност на тийнейджъра. Венетка винаги е поощрявала социалните контакти на Ники, с неговите връстници. С годините между приемният родител и приемният младеж се изгражда изключително добра и доверителна връзка. В момента Ники е общителен и контактен, има широк кръг от приятели, с които излиза заедно, спортуват, ходят на кино и се забавляват. Г-жа Петрова разбира, че за момчето е важно да запази своята идентичност, не крие информация от него и винаги обсъждат заедно всички въпроси. Николай знае всичко за произхода си, но не желае да разговаря за биологичните си родители.

През тази година, приемният младеж завършва средно образование в Национална търговско – банкова гимназия, гр. София. Типично, като всички абитуриенти, Ники с трепет и вълнение се подготвя за своят бал. За този важен и незабравим момент от живота – абитуриентският му бал, фондация „За Нашите Деца” подкрепя финансово приемният родител и приемният младеж, с която помощ Ники закупува своят желан костюм и блести в него. Той се чувства уверен и щастлив.

В ученическите си години Ники е бил упорит, целенасочен и мотивиран. Винаги е бил стриктен и отговорен, а това не остава незабелязано и получава стипендия за своят отличен успех. А сега вече, той се подготвя за новата страница от своят живот и кандидатства във Висше-учебно заведение. Ники е имал шанса да бъде подкрепен и възпитан да вярва в своите сили и приемният родител заявява, че ще бъде до него и в този етап от неговият живот. Г-жа Петрова, но и дори хората, които не го познават, оценяват неговите възможности, а това му дава още повече сили и увереност, че е на правилния път. И сега, повече от всякога е готов за промените.

Ники е решил да продължи своето образоание и е предприел всички действия за това. Към момента Ники е приет в УНСС с предварителен изпит, но той предпочита да изчака резултатите от матурите и да продължи своето образование в Софийски Университет „Св. Климент Охридски”.

Ники е имал късмета, да попадне в грижите и да израстване в любящо приемно семейство, което го подкрепя и му дава – любов, внимание и обич и в същото време поддържа връзка с биологичните родители, които за съжаление не могат да се грижат за него, тъй като самите те имат нужда от грижи и подкрепа.

Николай, благодари на сърцатите и важни за него хора, които са били до него, които са го отгледали и възпитали. На хората, които го мотивират да продължи напред, които винаги ще бъдат до него и ще има тяхната подкрепа и обич, той казва „Благодаря!”. А в замяна, казва той, ще се постарае, те да бъдат горди с него и да бъде опора на неговото биологично семейство!

Екипът на Центъра по приемна грижа, от името на фондация „За Нашите Деца” пожелава едно светло бъдеще, попътен вятър и много успехи на Ники в новият му старт в живота! Не можем да не скрием и сълзите си от радост и гордост, с всичко това, което

този прекрасен младеж постигна, благодарение на прекрасното си приемно семейство и екипната работа на всички колеги в приемна грижа.

На добър час, Ники!

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.