fbpx

Как Бети тръгна уверено на детска градина

декември 21 2023

Запознахме се с малката Бети още като беше бебе, а днес тя е вече на 3 г. и расте щастлива със семейството си в грижите на родителите и прародителите си. Баща ѝ работи през седмицата, а майка ѝ уикендите, за да могат да се грижат за нея и две ѝ по-големи сестри.  

Семейството живее в общинско жилище, което е чисто и подредено, но уви влагата и мухълът също са постоянни негови обитатели. В резултат на това Бети често боледува и се налага да приема лекарства.

След разговори с родителите на Бети социален работинк от фондация „За Нашите Деца“ прецени, че семейството има нужда от няколко вида подкрепа. От една страна, ги включихме в нашата програма за материална подкрепа с ежемесечен пакет консумативи – пелени, детска козметика, дрешки и играчки, както и лекарства по лекарско предписание. От друга страна, по нейна молба, на майка бе поставена гинекологична спирала, тъй като за семейството би било непосилно да обгрижва и следващо дете.  

Постъпването в детска градина е важно и желано събитие в много семейства, но в това на Бети с още по-голяма сила. От нейния прием в детска градина зависят много неща за всичките ѝ роднини  – в случай че тя е приета успешно, майка ѝ би могла да работи повече часове и така цялото семейство да има по-добър стандарт на живот. С неотлъчната подкрепа на специалист от фондация „За Нашите Деца“ на всяка стъпка от процеса, Бети е регистрирана в системата за детски учебни заведения и родителите са насочени и подпомогнати в кандидатстването за подходящи детски градини. За радост на родителите и екипа на фондацията, детето е успешно класирано и записано в желана от семейството детска градина с яслени групи.  

Благодрение на успешното записване на Бети в детска градина, майка ѝ започна по-високо платена работа и така цялото семейство са радва на по-добри финансови възможности, а Бети прави приятелства и се развива сред връстниците в детската градина. 

Историята е разказана от Преслава Стайкова, социален работник във фондация „За Нашите Деца“.          

*Снимката на публикацията е илюстративна.   

Програма за редовни дарения

Ре:дарител

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.