Как фондация „За Нашите Деца“ доведе Коледа в офисите.

декември 15 2021

За девета поредна година „Тази Коледа чудесата правите вие“ включва над 30 големи и малки компании и още много индивидуални дарители, които се обединяват около общата кауза в подкрепа на деца и семейства в неравностойно положение. Кампанията е отличена с наградата на Столична община „Кампания на годината“ през 2019 г. и днес продължава да бъде все така вдъхновяваща за служителите на различни фирми и организации.

За една от най-успешните благотворителни коледни кампании в България, разказва Юлия Ушовска, директор „Човешки ресурси и администрация“ във фондация „За Нашите Деца“. Юлия Ушовска е  професионалист в областта на човешките ресурси със 17 години опит. Професионалният й път е разнообразен и преминава развитието си през публичния сектор, корпоративния бизнес и гражданския сектор.

Защо е важно в офисите да се отбелязват празниците и най-вече Коледа? Как това допринася за отношенията между колегите?

През декември коледният дух завладява не само домовете ни, но и нашите работни места. Няма по-добър момент за равносметка и възможност да подкрепим кауза, която ни е важна, в нашият случай – да подадем ръка на дете или семейство в нужда. В офисите и работните пространства могат да бъдат направени редица коледни инициативи, които да сближат хората, да ги мотивират и в същото време да им демонстрират, че работят в организация, която проявява грижа за нуждаещите сe и чрез своите действия променя съдби и дава надежда. В допълнение тези инициативи могат да прерастнат в цялостна корпоративно-социална политика и програма за всяка организация. Ползите са безспорни  и са свързани с подобряване на  организационната култура в компаниите, повишаване на  удовлетвореността на служителите, по-силно ангажиране към компанията и марката, позиционирането и като социално отговорна сред обществото и партньорите навън . В подобни кампании могат да бъдат привлечени членовете на семействата на служителите, което е в синхрон с цялостния ни семеен подход при работа с деца и семейства в нужда, приятели, партньори и всеки, който има отношение към бъдещето на обществото, в което живеем.

Защо каузата е важен елемент от празника?

Подкрепата на кауза показва лична ангажираност,  поемане на отговорност и силна гражданска позиция. Обвързването на празника с каузите на фондацията  е подадена ръка, гласувано доверие и желание  за постигане на качествена социална промяна. Тези принципи са част от нашата организационната идентичност и смятам, че сме успели да ги предадем чрез кампанията.

 Кое е различното в Тази Коледа чудесата правите Вие? Защо толкова много компании предпочитат именно тази инициатива за Коледа?

Кампанията е насочена предимно към служителите на средни и големи компании, които искат да отбележат Коледа в своя офис с нещо повече от обичайното коледно тържество. Тази година сме подготвили 7 различни предизвикателства, както и материали за тяхното осъществяване, така че да улесним максимално екипите, които се занимават с коледната организация в офисите. Някои от предпочитаните инициативи от кампанията ни са „Кино в офиса“, „Търг на ненужните вещи“ и „Коледната викторина“ – това са забавни предизвикателства, които сплотяват екипа и провокират хората да бъдат активни, както помежду си, така и към обществото. Тази година добавихме и авторски Коледни картички, защото в света, в който сме по-разделени от всякога, картичката е едно позабравено средство за сближаване, което с радост съживихме.

И все пак основната причина компаниите да избират „Тази Коледа чудесата правите Вие“ остава каузата – ние се борим за развитие и щастливо детство за децата в ранна възраст в България. Успяваме да постигнем резултати и това не остава незабелязано от бизнеса. Водени сме от мисията си да създаваме среда, в която всяко дете в ранна възраст развива своя потенциал, заедно със семействата и общността. Годишно подкрепяме близо 2500 деца и семейства, благодарение на професионализма и всеотдайната работа на нашите специалисти. Средствата от кампанията отиват на 100% в подкрепа на нашата дейност.

Програма за редовни дарения

Ре:дарител

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.