fbpx

Мария и нейният жадуван повече от 4 години коледен подарък

декември 18 2021

Аз съм на 45-години, току що влязох в обувките на майка. Синът ми е на две и половина. Запознахме се преди месец, казва се Мишо! Нямам достатъчно думи да ви опиша колко е прекрасен, уникален, невероятен…, като всяко дете, родено направо от сърцето…   

Чаках моят коледен подарък повече от 4 години. 

Преди съдбата да ме срещне с Мишо, беше трудно да разбера и да осмисля  какво е това да родиш детето си от сърцето… Това моето дете ли ще бъде? Ще се разпознаем ли, ще се усетим ли близки, ще се заобичаме ли? Как  ще се случи това, колко дълго ще чакам… ще ми стигне ли търпението …  

Когато съм се появила на този свят, моята майка  ме нарекла Мария. Била съм единствено дете с прекрасни  родители. С най-майчиното име на света, Мария! Била съм орисана и аз някой ден да си имам своя рожба.  

Както всяка жена исках да съм майка. Мечтаех за майчинството. Времето течеше, кариерата вече не ми носеше радост, колкото и да бях устойчива, успешна и подкрепена. Измервах години по странен начин, не с моите рождени дни, а с това колко бързо растат децата на другите.  

Лекарите не успяха да ми помогнат детето да се случи. Но продължих да се моля – молих се на Бог, пишех писма до Дядо Коледа. С години желанието ми беше едно и също – да ми донесе късмета да стана майка. Чакането не обещаваше нищо. Природата, съдбата, орисниците, Дядо Коледа напълно ме бяха игнорирали. Записах се на училище за кандидат – осиновители при Петя Яначкова във Фондация „За Нашите Деца”. Два пъти се дипломирах и доказвах, че съм готова за майка. Благодарна съм за куража, който ми даваха във Фондацията през цялото време.  

След повече от 4 години надежди, отчаяние и пак надежди, добрият старец ме изненада неочаквано с мечтания подарък – Мишо! Пред коледно, преди празника, сякаш да се извини, че ме беше забравил за толкова време.  

Когато моят невероятен син влезе в живота ми и денят ми се изпълни само с него, се замислих за чакането, за търпението, за смирението и за съдбата, която си знае работата кого, кога, къде и как да избере и събере по правилния начин… Може би е трябвало да почакам точно моето дете да се зачене и да бъде родено от някой друг, после да се случи нещо съдбовно, и едва тогава съдбата да го постави на пътя му към мен, за да се роди за втори път от моето сърце.   

Пожелавам на всички родители, които като мен са очаквали дълго своя коледен подарък, да имат търпението да дочакат детето им да се роди и да поеме по точния път към тях! Чакането беше  дълго и  мъчително,  но си  струваше. 

Не спирайте да вярвате в Дядо Коледа! 

Мария 

Мария е наша кандидат-осиновителка от преди 4 години, в които поддържахме връзка редовно. Тя преживя много докато чакаше това първо и единствено предложение за осиновяване на дете. Въодушевена от коледния си подарък – прекрасно момченце, което влезе в дома й дни преди Коледа –  на  16 декември, тя пожела да сподели преживяванията и емоциите си в този момент.   

Мария е силна личност. Тя е единствен  родител и ще отглежда детето  с подкрепата на своята  майка и на приятеля си. 

Убедени сме, че тя ще бъде прекрасна майка и ще даде топлината и любовта, от която се нуждае Мишо, за да расте щастлив и обичан.   

Петя Яначкова 

Семеен консултант 

Програма за редовни дарения

Ре:дарител

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.