fbpx

Път с препятствия или как Митко намери семейството си

ноември 13 2023

Историята на Митко започва като на много други деца, лишени от родителска грижа. Началото е трудно, защото собствената му майка не желае да се грижи за него, и директно от родилно отделение, момченцето попада в дома на приемно семейство. 

При своите приемни родители малкият намира любов, подкрепа и добра среда за развитие. Семейната среда на обич и внимание стимулира Митко и той расте с усмивка, щастлив и спокоен. Следващата стъпка е и детето да намери своите осиновители.  

След година и няколко месеца при приемните родители и вписването му в регистъра за осиновяване, неговите мама и татко се появят съвсем скоро. Те не живеят в същото населено място, в което се намира Митко, но правят всичко възможно да се виждат с него възможно най-често макар да се намират далеч. Напасването със срещи на живо и онлайн минава отлично и семейството няма търпение да се събере.

Тази есен Митко бе осиновен от новото си семейство, което го обича и с радост се грижи за него. По молба на осиновителите, приемното семейство също продължава да подкрепя Митко и цялото семейство като им помага да свикнат едни с други, напътства ги в грижите за детето и предава своите знания за него. 

Историята е разказана от Диана Ринкова, старши социален работник във фондация „За Нашите Деца“.   

Програма за редовни дарения

Ре:дарител

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.