fbpx

„Рейнарс Алуминиум България” с инвестиции в сбъдването на детски мечти

Анатоли Павлов, Генерален мениджър за България, Reynaers Aluminium BV, Belgium

май 24 2022

Анатоли Павлов, Генерален мениджър за България, Reynaers Aluminium NV, Belgium

Каква беше първата Ви среща с фондация „За Нашите Деца”?

За фондацията разбрах от г-жа Капка Стойкова от Development Zone (по онова време член на УС на фондацията), която организира и първата среща в Комплекса за ранно детско развитие в София, който тъкмо беше на финала на строителните работи по реновиране на материалната база. Там се запознах с екипа, дейността и проблемите. Случи се в предпандемичната 2019-та година и когато няколко месеца по-късно Covid-19 прекъсна нормалността, фондацията изпитваше сериозни трудности с финансирането и съответно осъществяването на ремонтнно-възстановителните работи за КРДР в Пловдив – имаше спешна нужда от помощ.

Как „Рейнарс Алуминиум България” ЕООД подкрепя работата на фондация „За Нашите Деца” до момента?

През пролетта на 2020-та година, за КРДР в Пловдив беше събрана едва малко над 10% от нужната сума, а фондацията вече беше сключила 10-годишен договор с Общината за сградата и плащаше наем, въпреки невъзможността да я ползва поради окаяното й състояние към онзи момент. Тъй като бизнесът на нашата компания е в строителството (Reynaers е световен лидер в дизайна и маркетирането на висококачествени алуминиеви системи за сградно строителство – дограми, окачени фасади и т.н.), веднага реших да помогнем – финансово и с контакти. Екипът ни се ангажира и лично по много от въпросите и се радвам, че допринесохме бързо да се обединят усилията на няколко компании, ремонтните работи започнаха само няколко месеца по-късно, а от лятото на 2021-ва година центърът вече функционира в изцяло обновените помещения!

Запознахме се и видяхме отдадеността на хората от фондацията и огромните усилия, които полагат, за да помагат на децата и родителите. Видяхме смисъла на тяхната работа, ето защо продължаваме да помагаме и по други от проектите и активностите на фондацията.

Вие сте златен спонсор на благотворителната вечер „Приказка за децата на Пловдив”, чиято цел е да обедини местната общност около идеята, че пловдивските деца имат право на шанс за развитие на потенциала си от най-ранна възраст. Защо избрахте да бъдете спонсор на това събитие?

Благодарни сме, че има хора като Иванка Шалапатова и нейния екип, които полагат огромни усилия за децата в риск и работят за тяхното отглеждане в семейна среда, а не в институции. Деинституционализацията е процес от изключителна важност за бъдещето на тези деца и за цялото ни общество. Демографският срив у нас е много сериозен, а децата са бъдещето на България. Считам, че е наш дълг да помагаме с каквото можем и затова и партньорството ни се задълбочава. Всички ние бихме се радвали и държавата сериозно да обърне внимание на тези проблеми. Рейнарс Алуминиум България ще продължава да помага на каузите на Фондацията, за да се сбъдват мечтите на хиляди деца всяка година!

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.