Сбъднатата мечта

декември 09 2021

По всичко изглежда, че Елена и нейният съпруг Николай имат живот като по учебник: и двамата имат добра кариера, успели са да намерят баланса между професионалния и личния живот. Въпреки това, семейството знае, че все още не е завършено. В тяхния дом не се чуват стъпките на детски крачета. Така в двамата започва да зрее идеята, че трябва да осиновят дете. Вече знаят, че в точния момент новият член на семейството ще дойде. Но преди процедурата да бъде финализирана, има различни етапи, през които задължително се минава. Една от тях са подготвителните курсове, водени от специалисти от фондация „За Нашите Деца”. В тези курсове за кандидат-осиновители, двойката получава полезна информация, която е ключова в отглеждането на дете. В този курс се зараждат много приятелства и се дава едно обещание: „Ако имам дъщеря тя ще се казва Анна”. Но това не е разказ за спомени, а за усмивките на eдна прекрасна малка Анна и нейната майка Елена.

Семейството на Димитър, Елена и Анна се връщат отново във фондация „За Нашите Деца” заедно – след случилото се осиновяване. Обръщат се към специалистите в Комплекса за ранно детско развитие, защото приказливата Анна понякога изпитва затруднения в комуникацията и заеква. Срещата с логопеда върна спомените, но беше озарена от усмивки. Смейството на Анна сподели своите притеснения за говора на детето, за неговото ежедневие, приятели и игри. Специалистът Анна Петкова направи диагностика на малката Анна и откри в нея всички силни страни и всички малки камъчета, които правят плавността на речта нарушена. През двигателни игри, забавни дихателни упражнения и рецитиране на стихчета и римушки, момичето показа своя силен и уверен глас. През шегата на Анна „Не исках да уча тези бебешки стихотворения, но мога да ти кажа „Аз съм българче”, ние повярвахме в малката сбъдната мечта. В рамките на три месеца нашия логопед работи активно с Ана и семейството и, докато речта на момиченцето стана плавна и красива. Но нашата подкрепа не спира дотук, ние ще бъдем до семейството в трудностите, които среща в това да бъдеш осиновител и да бъдеш родител.

Обещанията и мечтите се случват, а ние сме тук, за да им дадем един тласък.

 

Програма за редовни дарения

Ре:дарител

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.