fbpx

Управителят на Food Arena, Десислава Петева – посланик на каузата ни в Пловдив

Партньорства, които дават криле на мечтите ни

март 28 2022

Десислава Петева е слънчева и целеустремена, пълна с енергия, но и изключително скромна и смирена. Тя е създател и управител на компанията за кетъринг Food Arena, създадена през 2018 г., в която всеки ден, с амбиция и креативност, професионални готвачи приготвят разнообразни ястия за дома, за офиса, за специални поводи. Тя е управител и съдружник в „Европимел” ООД и „Пимел Трейдинг” ЕООД, както и активен член на Business Lady Plovdiv, с изявена гражданска позиция.

С Десислава се запознахме през лятото на 2020. Разказахме ú за работата на центъра за обществена подкрепа на фондация „За Нашите Деца” в Пловдив и за усилията, които екипът ни полага всеки ден, за да бъде опора на стотици деца и семейства – деца в риск от бедност и социално изключване, деца в риск от изоставяне, деца с трудности и проблеми в развитието. Разказахме ú и за мечтата ни за Пловдив – да го превърнем в град на възможности за всички деца като създадем Комплекс за ранно детско развитие в сградата на най-старото в България сиропиталище, домът „Рада Киркович”. Не бяха нужни много думи – Десислава веднага сама предложи помощта си и започна да дава идеи как посланието ни да достигне до пловдивската общност.

Добрите дела започнаха през септември 2020 година с подкрепата към три многодетни семейства с малки деца, които живееха в трудни условия и за които посрещането на всекидневните базови потребности беше сериозно предизвикателство. След няколко месеца подкрепяните семейства станаха четири – общо 8 възрастни и 13 деца от 2 до 10 години. С тях работеха социални работници и психолози от Центъра ни за обществена подкрепа „За Деца и Родители” в Пловдив, които им помагаха да се справят с тежки житейски ситуации, да се чувстват уверени и сигурни като родители и да не се изправят пред тежката дилема дали да изоставят децата си. Два пъти седмично чрез Food Arena Десислава започна да приготвя и доставя прясна топла храна за тези четири семейства – храна, създадена от свежи продукти с усмивки и с много внимание. Благодарение на грижовното, подкрепящо сърце на Десислава и на всеотдайния екип на Food Arena, тези хора имаха пълноценна, разнообразна храна, която допринася за семейния уют и топлина. Така, към грижата на специалистите ни, Десислава Петева добавяше питателна храна, съобразена с нуждите на децата, за да растат здрави. Добавяше своята щипка добро към цялостната подкрепа за семействата и им даваше сигурността, че не са сами и имат опора в трудните битки, пред които са изправени. След продължителна работа на експертите ни в началото на тази година и четирите семейства имат своята стабилност и спокойствие и могат успешно самостоятелно да се грижат за децата си.

Добротворчеството на Десислава Петева не спря до тук. Тя прегърна идеята за създаване на Комплекс за ранно детско развитие на фондация „За Нашите Деца” в Пловдив. Няколко фирмени дарения допринесоха за покриване на разходи за ремонтно-възстановителните работи в помещенията на дома „Рада Киркович”. През есента на 2020 година Десислава инициира благотворителна маркетингова кампания, която да ангажира и клиентите на Food Arena с каузата за силен старт на пловдивските деца. Започна отчисляване на 5% от цената на всички фитнес менюта на Food Arena за ремонтните дейности, с което фирмата допринесе за преобразяване на помещенията в приятно и функционално пространство за работа с деца. В кулинарните магазини на фирмата бяха поставени дарителски кутии на фондацията. И двете инициативи продължават и днес и помагат за създаване на общност, като посланието ни да достига до клиентите на компанията и повече хора да осъзнават идеята за стимулиране на детското развитие в семейство от най-ранна възраст. Паралелно с това Десислава подкрепя редица наши кампании и събития, включвайки се в тях в лично качество и запалвайки с ентусиазма си и свои приятели и партньори.

Програма за редовни дарения

Ре:дарител

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.