fbpx
Прегръдка за нашите деца

Прегръдка за
нашите деца

Прегръдката лекува. Доказано е.

Аз съм мечето Прегръдко и ще ви разкажа за децата, които имат нужда от повече прегръдки. Заедно с теб можем да им помогнем!

Реалността в социалните мрежи не е като тази на хилядите деца в България, които живеят в риск от бедност или изоставяне, с увреждания и трудности в развитието, в дом, изпълнен с насилие и страдание. В тяхната реалност няма виртуална любов, но заедно с теб можем да им дадем истинската, която заслужават.

Прегръдка за нашите деца
Прегръдка за нашите деца

Факти за прегръдката

  1. Всеки от нас има нужда от 4 прегръдки на ден, за да бъде пълноценен и щастлив.
  2. Прегръдката повишава хормона на обичта - окситоцин. Само, когато си обичан можеш да бъдеш здрав.
  3. Всеки човек прекарва средно 1 час на месец в прегръдки. Една прегръдка трае 10 секунди. Това са много прегръдки и много моменти на споделеност и щастие.
Quote

... има хиляди деца, които не знаят какво е прегръдка от мама и татко. Всяко трето българче живее в риск от бедност и социално изключване. Бедността е основната причина за раздяла в семейството. Тя лишава децата от възможности за развитие, добро образование и силен старт в живота.

... децата с увреждания и трудности в развитието виждат света по различен начин, но прегръдките за тях са също толкова важни, макар и различни...

Днешната Реалност

400 000 +

деца живеят в риск от бедност и социално изключване;

32 000 

деца имат увреждане, а десетки хиляди други - трудности в развитието

47% +

oт децата (до 18-годишна възраст) са преживели някаква форма на насилие

Quote

Ако ти си вече тук, значи не си безразличен към децата, които имат нужда от прегръдка.

Голямото ти сърце и доброта те доведоха при нас. Вярваме, че твоето място е сред нашата общност от редовни дарители.

Дарявай всеки месец, за да можем заедно да помогнем на повече деца да растат обичани, подкрепяни и прегръщани - от своите родители, осиновители или приемни семейства.

Стани Редовен Дарител днес, защото утре ще е късно.

Дари Сега
Прегръдка за нашите деца

Нашият принос

От създаването си през 1992 г. до днес ние от фондация „За
Нашите Деца“ подкрепихме над 16 500 деца и семейства в риск;
Само през 2020 г. благодарение на нашата помощ 350 деца
останаха със своите родители;
Помогнахме на 142 деца с увреждания и трудности в развитието
да преодолеят предизвикателствата

Запознай се с посланиците на кампанията:

Йоана Темелкова

“Напълно осъзнавам, че живеем във време, в което хората губят вяра във всичко. Спират да се надяват, да мечтаят, да споделят. Страхувам се, че светът се превръща в неприветливо място. А може да не е така!

Защото всичко зависи от нас:

желанието да прегърнеш; нуждата да дадеш, да подариш - всичко това идва отвътре! И то е безценно, то спасява! Защото всички сме свързани - живеем заедно - тук и сега.”

Ипек Иванова

"Колкото повече време минава, толкова повече избледняват всички онези детски спомени за филии с лютеница, гостувания при баба, игри навън и остават онези за спасителния бряг наречен родител. Спокойствието и уютът на това да се гушнеш в мама и светът да няма значение, защото ти си нечий. Впускам се в тази кауза с всички ръце, крака и най-вече сърце, защото вярвам в клишетата, като това, че можем повече. Много, много повече. Редовното дарителство е начинът да възпитаваме в себе си ценности, да даваме пример, да правим добро и да променяме животи с малка сума всеки месец. И разбира се, да подкрепяме фондация „За Нашите Деца”, за да я има!

Аз съм Ипси и нямам какво толкова да кажа за себе си, защото в тази кауза искам да бъда герой за поне едно дете, което ще получи любов, сигурност, разбиране и най-важното: защитен дом."

Ирина Купенска

„Дарителството е единствен по рода си акт на доброта, с който с малко, можем да променим много. Благодаря на фондация „За Нашите Деца“ за възможността да допринеса за тяхната кауза в тези трудни за много семейства времена.“

Алек Алексиев

Ако заедно можем да помогнем за спасяването на повече деца, това е мисия, която трябва да поемем и да бъдем отговорни!

Мона Гочева

„Всяко дете има нужда от внимание, обич и подкрепа. Ние сме тези, които могат да помогнат и тези, които могат да дарят усмивка.“

Елица Бехар

"Подкрепям фондация „За Нашите Деца“, защото силно вярвам, че заедно можем да създадем едно по-сигурно бъдеще за децата, които не са имали късмета да имат равен старт. Смятам, че трябва всеки от нас да използва своята социална платформа разумно и не виждам по-добър начин от това да създаваме чрез влиянието си по-добри условия за тези невинни души, които имат нужда от протегната ръка, любов и топлина. Нека бъдем добри и заедно изградим обществото, в което ще живеем утре. Силата на интернет пространството се храни от този, който го използва – нека го използваме разумно и заедно преобразуваме лайковете в истински прегръдки!"

Даниела Динева

"Като майка на три деца и жена, преминала през изпитания, за да ги има, смело заявявам, че децата са най-голямото ни богаство. Те са тези, които зависят от нас, но бъдещето принадлежи на тях. Ако с малки крачки можем да ги подкрепим в този труден за тях момент, ще успеем да им дадем едно по-добро утре. Нека бъдем добри и разумно да ползваме инструментите, които владеем. А те са комуникация, грижа и добротворчество."

Мариана Станчева

"През годините разбрах, че едно от най-прекрасните, но и най-трудни неща на тази земя е да имаш дете. За мен е безценен дар, че успях да родя две, че мога да им дам любовта си, а те да ми отвръщат с благодарност и светла обич, която виждам в очите им. Самата аз съм можела да вляза в статистиката на изоставените деца, но майка ми не се е предала и ме е задържала и отгледала. Това, което съм, е благодарение на нея! Вярвам, че можем с дарителството си да спасим много деца – една хуманна кауза, чрез която помагаме те да бъдат щастливи! Бъди дарител, прегърни дете! "

Дария Симеонова

“Да имаш дете е прекрасна, но и много трудна и отговорна задача. Това, което прави фондация “За Нашите Деца”, за да подкрепя и помага на децата и техните родители, е невероятно, а фактът, че го прави въпреки всички трудности, е достоен за поклон. Участието ми в кампанията е моят своеобразен поклон към тях!

Антоанет Попова - Янг

"Благодарение на фондация "За Нашите Деца" безброй дечица в момента имат любящ дом и шанс за едно по-добро бъдеще. Силно вярвам, че благодарение на всички нас, които ще им помогнем дори и с малко може да умножим този брой в пъти. Именно за това с радост ще използвам платформата, за да достигнем до още хора с чиято помощ капка по капка да направим океан от сбъднати детски мечти."

Поли Николова

"Имах щастието да израсна в спокойна, стабилна и подкрепяща родителска среда с едно прекрасно и безгрижно детство. Едва когато станах майка започнах да оценявам истински значението на тези основополагащи години в живота на един човек. Ще се радвам да допринеса за мисията на фондация "За Нашите Деца", за да могат да осигурят по-сигурно бъдеще за децата в риск. Защото всеки заслужава детство, изпълнено с радост и топлина."

Савина Николова

“Децата имат нужда на първо място от любов, след като, обаче, са задоволени всичките им първични необходимости, а именно да са нахранени, облечени и да имат дом. Вярвам, че всеки един от нас е отговорен за това, в своето ежедневие. Децата на България са нашите деца. Те са бъдещето и настоящето."

*Всички те подкрепят каузата напълно безвъзмездно

Партньори

Медийни партньори