fbpx

Вечер на Добродетелите 2014

21 октомври, 2014 19:30, Sofia Event Center, в Paradise Center

За събитието

Юбилейната пета Вечер на добродетелите ще се проведе на 21 октомври 2014 г. вторник от 19:30 ч. в Sofia Event Center, Paradise Center.

Благотворителното събитие има за цел да набере средства, с които да се насърчи пълноценното развитие на деца в ранна възраст в България. Фондация „За Нашите Деца“ ще подкрепи родителите на деца със затруднение в развитието, за да им осигури постоянна и подкрепяща семейна среда и да стимулира реализирането на пълния им потенциал.

Тази година Вечер на добродетелите обръща поглед назад във времето и провокира да потърсим спомените от детството – онези мигове, които не винаги помним съзнателно, но които оставят трайна следа върху нашия живот и влияят за формирането ни като личностите, които сме днес.

Именно заради това тази година фондация „За Нашите Деца“ насърчава пълноценното развитие на децата в ранна възраст в България, правото им да имат щастливи спомени в семейство и да развият своя пълен потенциал.

За пета година Вечер на добродетелите съчетава традицията с предизвикателството. Чрез магията на изкуството събитието има за цел да отключи у нас силата да помагаме и да творим добро. Юбилейното събитие ще съчетае по оригинален начин личната ангажираност на участниците с творческата им изява на сцената. Събитието ще предложи музикални изпълнения с уникални аранжименти на 7 изявени звезди на българската музика в дует с 6 пеещи добродеятели – лидери от бизнес средите, известни личности и грижовни родители на деца със специфични потребности.

Вече 21 години фондация „За Нашите Деца” посвещава своята работа на мисията да осигури сигурна и развиваща семейна среда за всяко българско дете. За последните две десетилетия ние подкрепихме над 6000 деца част от които днес имат своето щастливо детство в семейство а други вече са успешни млади хора откриващи и реализиращи своя потенциал в България.

Първите години от живота на всяко дете са ключови за неговото развитие като човек който има потенциала да разгърне своя капацитет да създаде социални умения и стабилни връзки между себе си и околния свят да открие своите способности и таланти и да се реализира. Ето защо тази година ние посвещаваме Вечер на добродетелите на каузата Ранно детско развитие. Защото вярваме че всяко дете има право на равен старт в живота на подкрепящо семейство и на развиваща среда. Защото вярваме

Първите 3 години са най-важни защото:

Изследвания показват че първите 3 години от живота са най-важни защото тогава се развиват 90% от клетките на мозъка. Това е времето в което се изгражда стабилна основа за добро здраве и пълноценно развитие които оказват влияние върху целия живот на човека. Основен двигател за насърчаване на ранното детско развитие са родителите и семейството. В първите години от живота си детето е уязвимо и зависимо от тях и е от ключово значение то да расте в сигурна семейна среда.

Вечер на добродетелите 2014 цели да насърчи пълноценното развитие на деца в ранна възраст в България. Фондация „За Нашите Деца” постига това в случаите когато:

– Детето има риск да бъде изоставено като предотвратим това и му осигурим подкрепяща сигурна и развиваща семейна среда – в биологичното му семейство в приемно или осиновително семейство когато неговото собствено не може да се грижи за него или в Семейна къща (каузата на Вечер на добродетелите 2011г. );

– Детето има трудности в развитието си като осигурим на него и семейството му необходимата професионална подкрепа в най-тежките мигове от техния живот и им дадем увереността че заедно можем да се справим с предизвикателствата.

Само за изминалата година фондация „За Нашите Деца“ подкрепи 518 деца и техните семейства. Това са 518 спасени детски животи променящи света на стотици хора около тях. Тези деца промениха и нашия свят защото всеки миг прекаран с тях е миг.

С набраните средства от Вечер на добродетелите 2014 г. ние искаме:

 

– Да подкрепим 300 деца да не бъдат изоставени а да останат със своето семейство или да отидат в алтернативна семейна грижа – осиновително или приемно семейство или нашата Семейна къща (кауза на Вечер на добродетелите 2011 г.);

– Да подкрепим 200 деца на възраст от 0 до 3 години които със своите специфични потребности и чрез необходимата подкрепа от нашите специалисти да преодолеят трудностите и да поставят първите крачки на своето правилно развитие;

– Да подкрепим повече деца и семейства с качествени социални услуги като консултация с психолог рехабилитатор семеен терапевт логопед и др.;

– Да осигурим необходимите грижи медикаменти и апаратура за деца със специфични потребности;

Заедно можем повече.

Заедно можем да подарим на повече деца едно по-добро бъдеще.

Днес а не утре.

Бъдете гост на Вечер на добродетелите и подкрепете правото на всяко дете да расте в семейство и да се развива в България!

Програма

Юбилейното издание на Вечер на добродетелите разчита на своите утвърдени традиции и тази година за пети пореден път водещи на събитието са обичаните Мира Добрева и Драго Симеонов.

За програмата на събитието отново ще се погрижат сценаристът Иван Ангелов („Етажна собственост“ и режисьорът Димитър Коцев-Шошо („Лора от сутрин до вечер“ „Четвърта власт“).

За втора година домакин на събитието са Sofia Event Group които преотстъпиха безвъзмездно ползването на зала Sofia Event Center предлагаща спокойна и стилна атмосфера.

 

Какво ви очаква на Вечер на добродетелите 2014?

 

Пеещи добродеятели

Тази година на събитието ще Ви срещнем с нашите Пеещи добродеятели – хора от реалния бизнес които поемат предизвикателството да пеят в подкрепа на каузата на фондацията. За успешната им подготовка ще допринесат Росалин Наков – композитор пианист и музикален педагог – както и известни български изпълнители които ще влязат в ролята на ментори. Всяка двойка от пеещи добродеятели ще има за цел с изпълнението си да набере средства за каузата на събитието и така да помогне на повече родители да се справят с трудното детство на своите новородени и малки деца.

 

Благотворителнно наддаване

От повече от 30 колекционерски предмети с емоционална стойност ще имат възможност да избират гостите на Вечерта на добродетелите по време на благотворителното наддаване. Водещ на търга и тази година е професионалистът Игор Марковски. Предметите са дарени от популярни личности дипломати и предприемачи.

 

Вечеря

Гостите ще се насладят на стилна четиристепенна вечеря в неповторима обстановка.

Куверт за събитието може да закупите на 0882 515 328 или на charity@detebg.org.

Цената на куверта е 150 лв. и цялата сума ще бъде дарена за каузата на Вечер на добродетелите.а

 

Патрон

За патрон на Вечер на добродетелите тази година поканихме г-жа Алесандра Маджи която  е председател на Борда на директорите на Istituto Degli Innocenti. Istituto Degli Innocenti е най-старата италианска публична институция ангажирана със защита на правата на децата. В продължение на повече от шест века институтът работи за подкрепа на децата и семействата.

Родена в Борго Сан Лоренцо (Провинция Флоренция) през 1945 г. Алесандра Маджи в продължение на много години работи в системата за общественото здравеопазване като се занимава с превенция териториално обслужване и насърчаване на здравната култура. Наред с професионалната си дейност винаги е била политически ангажира като е заемала постове в регионалните и национални органи на партията на Левите демократи.

Заместник-кмет на община Борго Сан Лоренцо от 1985 г. до 1995 г. отговарящ за социалните политики здравеопазването младежта и транспорта била е съветник в управата на Провинция Флоренция от 1990 г. до 1999 г. заместник-председател на Съвета и председател на Комисията за равни възможности.

От 1999 г. е председател на управителния съвет на „Иституто дели Иноченти“ във Флоренция – обществена институция която още от Ренесанса защитава и насърчава правата на децата и юношите.

През последните години Алесандра Маджи активно работи за засилване ролята на Института за насърчаване на културата за детството и юношеството като подкрепя създаването на териториални мрежи и партньорства включително на национално и международно ниво. „Иституто дели Иноченти“ днес е център за услуги обучение и изследвания който сътрудничи с публични и частни организации и допринася за разработване на социалните политики насочени към непълнолетните и семействата на различни институционални равнища.

Като президент на „Иституто дели Иноченти“ Алесандра Маджи обръща особено внимание на въпросите свързани с тормоза и посегателствата над деца изоставянето след раждане подкрепата за майчинството и родителството.

Водещи

Мира Добрева

За поредна година чаровният тандем от журналисти Мира Добрева и Драгомир Симеонов ще вдъхновява забавлява информира и мотивира гостите на Вечерта на добродетелите.
Двамата отново поемат предизвикателството да бъдат лицето на Вечерта на добродетелите защото познават от близо ефекта от емоционалната грижа за родните си деца. Мира Добрева е активен застъпник за правата на изоставаните деца.

Драгомир Симеонов

За поредна година чаровният тандем от журналисти Мира Добрева и Драгомир Симеонов ще вдъхновява забавлява информира и мотивира гостите на Вечерта на добродетелите.
Двамата отново поемат предизвикателството да бъдат лицето на Вечерта на добродетелите защото познават от близо ефекта от емоционалната грижа за родните си деца. Драго Симеонов освен радиожурналист има опит и в телевизията, но твърди че най-значимата и уморителна професия е тази на родител

Специални добродеятели

Димитър Коцев - Шошo

Писател, преводач, сценарист, режисьор и продуцент

Иван Ангелов

Сценарист

Благотворително наддаване: В традиционното благотворително наддаване Игор Марковски отново ще провокира вниманието и ще покачи адреналина на гостите в залата с атрактивни предмети и ценни произведения на изкуството.