fbpx

Вечер на Добродетелите 2015

06 октомври, 2015 19:30, Sofia Event Center, Paradise Center

Шестото издание на ежегодното благотворително събитие Вечер на добродетелите ще се проведе на 6 октомври 2015 г. и за пореден път наш домакин е Sofia Event Center в Paradise Center. Всички набрани средства от Вечерта ще бъдат инвестирани в осигуряване на специализирана и висококачествена приемна грижа за деца, които временно или постоянно не могат да живеят в родното си семейство.

Приемните родители спасяват тези деца от изолацията на социалния дом, като ги даряват със сигурност и обич по пътя им обратно към родните или към новите им осиновителни семейства.

През 5-годишната си традиция Вечер на добродетелите получава подкрепата на значима обществена фигура с ясна позиция по темата за правата на децата. През 2015 г. за втори път в историята на събитието негов патрон е г-жа Кристалина Георгиева, която преди четири години прие да подкрепи Вечерта с мотива, че „едва ли има по-добродетелна инвестиция от тази в децата и всички ние като общество носим отговорност за тяхното бъдеще, което е и наше бъдеще”. С безспорната си загриженост за правата и закрилата на децата в световен мащаб тази година г-жа Кристалина Георгиева отново застава зад каузата всяко дете да живее в семейство.

И тази година Вечер на добродетелите съчетава традицията с предизвикателството, облечени в красотата на изкуството. Програмата на събитието този път включва пет творчески изпълнения от приемни родители, вече пораснали приемни деца, отгледани в приемни семейства, утвърдени бизнес лидери, служители на фондацията и популярни медийни лица. Чрез езика на изкуството и насоките на популярни ментори участниците ще пресъздадат емоциите, съпътстващи всяко семейство, и ще покажат, че дори най-амбициозната цел е постижима, когато не си сам по пътя към нея.

Специални гости на Вечерта по традиция са представители на културните и бизнес средите в България. По време на традиционното благотворително наддаване, водено от неподражаемия Игор Марковски, гостите ще могат да наддават за уникални картини, предмети от различни точки по света и лични вещи на популярни лица. Водещи на Вечерта за пореден път ще бъдат Мира Добрева и Драго Симеонов, за които мисията на фондация „За Нашите Деца“ отдавна се е превърнала в лична кауза.

Станете гост на най-значимото социално събитие за годината – Вечер на добродетелите 2015, и сбъднете мечтата на десетки български деца за семейство! 

 

Има каузи, които човек иска не само да подкрепи, но и да направи всичко възможно за успеха им. Такава е каузата на фондация „За Нашите Деца“ – човешка топлина, домашен уют и сигурност, да има детето край себе си семейство. Възхищавам се на куража и добротата на хората, които отварят сърцата и домовете си за деца в беда, възхищавам се не по-малко и на тези, които съумяват да ги съберат заедно. Поздравявам всички от фондация „За Нашите Деца“ за усилията да утвърдят приемната грижа в България и да я превърнат в успех. Държавата също вече прави много, има и финансовата подкрепа на Европейския съюз. Вие доказахте, че няма невъзможни неща и знам, че благодарение на Вас е възможно и тези 2000 деца, които все още живеят в институции, да намерят своя дом и да поемат спокойно по своя житейски път, по който вече няма да са сами.

 

Програма

 

Вечер на добродетелите 2015 ще отправи послание към своите гости чрез пет творчески изпълнения на пет различни екипа, които посредством
магията на изкуството ще пресъздадат емоциите, съпътстващи всяко семейство. Така те ще докажат пред гостите на събитието – представители на културните, дипломатическите и бизнес среди в България, че всеки може да помогне, когато е готов да даде от себе си. Така, както правят приемните родители всеки ден.

Петте изпълнения ще представят в нова и неподозирана роля различни участници в реализирането на успешната приемна грижа – приемни родители, които дават обич и сигурност, младежи, получили шанс за пълноценен живот, служители на фондацията, срещащи хиляди съдби, бизнесмени, даряващи за каузите на фондацията, и журналисти, достигащи с работата си до многохилядна аудитория.

Какво Ви очаква на Вечер на добродетелите 2015?

В ролята на звезда

Приемните родители са тези, които всекидневно влизат в различни роли, за да дадат сигурност и щастие на деца в нужда и същевременно с това да бъдат успешни професионалисти и най-вече хора с големи сърца. На тях им предстои да влязат и в нова роля. Под вещото ръководство на актьора Георги Низамов те ще усетят тръпката на музикалното превъплъщение и на сцената на събитието приемните родители ще докажат, че могат да бъдат истински звезди.

Ритъмът на щастливото детство

Всяко семейство има свой ритъм и настаняването на дете при приемни родители включва постепенното напасване, за да се стигне до общите радости и усмивки. Екип от млади хора, преминали през приемна грижа или социални институции, ще влязат в кръг от ритъм, барабани и горещи емоции под вещото ръководство на Мартин Иванов – сертифициран ритъм фасилитатор и основател на Института за съвременно изкуство и терапия LIBERA.

Дъгата на детството

През 1984 г. на международния конкурс за детска песен „Златната монета“ българската песен „Дъга“ на композитора проф. Виктор Чучков, изпълнена от Борислав Чучков и Радослава Малякова, сечели наградата за най-добра чуждестранна песен. Не едно и две поколения деца израснаха, припявайки „Моля, кажете не на шега кой нарисува тази дъга“. Хор от изявени бизнес лидери, ръководени от проф. Чучков, ще си припомни какво е да си дете и да броиш цветовете на дъгата. Специален солист на изпълнението е вече порасналата детска музикална звезда Борислав Чучков.

Изтанцувай ми семейство

Какво е нужно за едно семейство? Мама, татко и аз… Но понякога се намесват много други обстоятелства, които превръщат семейството в мечта, но не и в реалност. А когато тази мечта се сбъдне, радостта е огромна – емоция, позната най-добре на служителите на фондация „За Нашите Деца“, които всекидневно са до децата и семействата. Те ще се опитат да я предадат на сцената на Вечер на добродетелите с помощта на екипа от хореографи, режисьори и сценични специалисти на Fusion Academy.

Ръка за ръка

Медиите са тези, които правят добрите истории популярни, а при нужда привличат подкрепа и обществена енергия. Тяхната роля е важна и незаменима, а от сцената те ще подкрепят сбъдването на мечтата на десетки деца. Със своето изпълнение те ще отправят посланието, че когато на преден план са поставени интересите на децата в риск, всички различия избледняват. И какъв по-добър начин за това от едно красиво българско хоро, разучено под ръководството на нашите партньори от Dance Academy, които за пореден път застават зад каузата на фондация „За Нашите Деца“.

Благотворително наддаване 

Традиционното благотворително наддаване, водено от неподражаемия Игор Марковски, ще представи на вниманието на ценителите произведения на изкуството, артефакти от различни точки по света, уникални предмети, дарени от известни личности. Над 30 предмета ще потърсят своя нов собственик след любителите на адреналина от наддаването.

Вечеря

Гостите ще се насладят на стилна четиристепенна вечеря в неповторимата обстановка на Sofia Event Center.

Куверт за събитието можете да закупите на 0886 675 530 и на charity@detebg.org.Цената на куверта е 150 лв. и цялата сума ще бъде дарена за каузата на Вечер на добродетелите.Вечер на добродетелите 2015 се осъществява с подкрепата на Дънди Прешъс Металс Челопеч – генерален спонсор, Тео Бебе и Пуфис – златен спонсор и Салвис Фарма – сребърен спонсор.Заповядайте на Вечер на добродетелите 2015 и станете част от магията на доброто. Бъдете наш гост и сбъднете мечтата за семейство!

Водещи

Мира Добрева

Мира Добрева е автор и водещ на предаването „Отблизо“ по Българската национална телевизия и активен застъпник за детските права.
Заедно с Драгомир Симеонов са известни журналисти, които са приели каузата на фондация „За Нашите Деца“ да намери семейства на най-уязвимите деца за своя лична мисия.

Драгомир Симеонов

Драго Симеонов е радиожурналист, но твърди, че най-значимата и уморителна професия, която упражнява повече от пет години е тази на баща.
За поредна година Драго и Мира ще ви разсмеят и разплачат и най-вече ще ни накарат да сбъднете мечтата за семейство на децата в нужда. Двамата ни подкрепят с целия си блясък и готовност да се борят за щастливото детство на децата на България.

Участници

Ива Дойчинова

Ива Дойчинова
радио и телевизионен журналист

Нели Хаджийска

телевизионна водеща

Юлия Манолова

телевизионна водеща

Жана Брейчева

танцьор

Стефан Петров

кооринатор „Проекти“ във фондация „За Нашите Деца“

Десислава Пенкова

Ръководител екип социална работа в Центъра по приемна грижа София-„За Нашите Деца“

Мирослав Долапчиев

Председател на Националната асоциация за приемна грижа

Маринела Николова – Иванова

Приемна майка

Зоя Паунова

изпълнителен директор на AstraZeneca

Весела Илиева

Изпълнителен директор на „Юник Естейтс”

Петър Иванов

Изпълнителен директор на „Майкрософт” България

Георги Руйчев

Изпълнителен директор на БФБЛ

Иван Василев

„ТNТ България“, Изпълнителен директор

Димитър Коцев – Шошo

Писател, преводач, сценарист, режисьор и продуцент

Иван Ангелов

Сценарист

Благотворително наддаване

„Портрет на момиче“ – автор: Светлин Русев

Предоставен от фондация „Аполон и Меркурий
„Портрет на момиче“ (м.б./пл., 61х48 см) е тайната картина, която предизвика гостите на Вечер на добродетелите. Водещият на благотворителното наддаване Игор Марковски разкри какво се крие зад опаковъчната хартия и така предизвика истински фурор сред ценителите на изкуството.

Традиционна френска закуска с Н. Пр. Дьо Кабан

Предоставена от посолството на Франция в София
Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан ще посрещне добродеятели на Вечер на добродетелите 2015 на традиционна френска закуска с ароматно кафе и прясно изпечени кроасани в красивата сграда на посолството на Франция в София на ул. „Оборище“.

Традиционен английски следобеден чай с Н. Пр. Хопкинс

Предоставен от посолството на Великобритания в София
Н. Пр. Ема Кейт Хопкинс ще бъде гостоприемен домакин на традиционен английски следобеден чай в посолството на Великобритания в София – една наистина атрактивна част от благотворителнното наддаване на Вечер на добродетелите.

Картина “Врата към Рая II”

Предоставена от Елица Лингорски
Елица Линкорски е доброволец във фондация „За Нашите Деца“ и поддръжник на каузата всяко дете да живее в сигурна и подкрепяща семейна среда.

Картина „Ваза с цветя“

Предоставена от фондация „Млада България“
Автор: Александър Спартаков Ангелов
Картината е нарисувана от Александър от Кюстендил, който е с диагноза мускулна дистрофия. Той впряга целия си талант и воля, за да рисува, въпреки че доскоро едва движеше ръцете си.

Картина „Грижа“

Предоставена от Националната асоциация по приемна грижа
Картината е нарисувана от приемния родител Цветелина Милославова и настаненото при нея приемното дете.

Картина „Нежност“

Предоставена от Йорданка Янакиева-Дани
Дани подкрепя фондация „За Нашите Деца“ и на нея посвещава откриващата своя поредна изложба. Под надслова „42 парченца любов“ тя продава своите картини, а набраните средства дарява за значими социални каузи.

Литография от Васил Колев-Васило

Предоставена от Национален дарителски фонд „13 века България“
Националният дарителски фонд вече 35 подкрепя културата и изкуството в България, както и важни обществени каузи.

Репродукция на портрет на крал Владислав III Варненчик на художника Ян Матейко

Предоставена от Полския културен институт
Владислав III Варненичик е крал на Полша, върховен княз на Литва и крал на Унгария. През 1444 г. потегля на кръстоносен поход срещу Османската империя и достига Варна, където загива в бой с турците и посмъртно получава прозвището Варненчик. Репродукцията е дарена от Полски културен институт, а неин автор е художникът Ян Матейко. Оригиналът се съхранява в Националния музей във Вроцлав.

Картина, рисувана от посланика на Република Кипър

Предоставена от Н. Пр. Ставрос Августидис
Платното е рисувано и предоставено за благотворителното наддаване от посланика на Република Кипър в България Н. Пр. Ставрос Августидис, който вече има една реализирана изложба в България, с която демонстрира творчески стил и техника.