fbpx

Вечер на Добродетелите 2016

26 октомври, 2016 19:30, Място: Sofia Tech Park, Иновационен форум Джон Атанасов

Вечер на добродетелите е най-голямото благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца“. Вече седем години Вечер на добродетелите събира представители на бизнеса, културния и дипломатическия елит у нас, ангажирани с каузата за по-добро бъдеще за всяко дете. 100% от събраните средства се инвестират в различни каузи в помощ на деца в риск.

Събитието включва арт програма, в която ще вземат участие световноизвестни български артисти. По време на Вечерта се провежда и традиционен благотворителен търг, който дава възможност на гостите да наддават за ценни и атрактивни предмети, дарени от известни личности, произведения на изкуството и много други. Бъдете част от гостите на Вечер на добродетелите, за да можем заедно да променим съдбите на стотици деца в риск.

Станете гост на Вечер на добродетелите 2016, за да успеем заедно да променим личната история на стотици деца и семейства!

Всяка година Вечер на добродетелите получава подкрепата на значима обществена фигура с ясна позиция по темата за правата на децата. Тази година фондация „За Нашите Деца“ има честта патрон на седмото издание на Вечерта патрон да бъде доц. Велина Тодорова.

 

През юни тази година доц. Велина Тодорова стана първият български представител в Комитета за правата на детето на ООН. Велина Тодорова е доцент по „Гражданско и семейно право“ в Юридическия факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Има повече от 20 години експертен опит в сферата на правата на детето – детски труд, домашно насилие, права на деца с увреждания, младежко правосъдие и др. Ето и нейното послание за Вечер на добродетелите 2016:

„От повече от 20 години професионално следя спазването на правата на децата в България и по света. Днес виждам, че закрилата на детските права постигна глобално значение, но в същото време има много нови проблеми и стари притеснения, които са кауза на много правителства и организации като фондация „За нашите деца”. Свидетели сме на нови измерения на традиционните форми на нарушаване на детските права – намаляващ достъп на децата до ресурсите, особено в контекста на финансови кризи, но също така и на корупцията и неадекватните системи за правосъдие и социални услуги. Изключително тревожни са проблемите, произтичащи от местни и регионални конфликти и войни, като тези за децата войници и децата мигранти, но също така и от климатични промени, полови и социални неравенства, насилие и експлоатация на деца. Все по-често се сблъскваме с образа на деца, пострадали от военен конфликт, деца на пътя между два свята, деца, загубили живота си в търсене на нов дом и сигурност, деца, които все още живеят в сериозна бедност и изолация. Това са глобални проблеми, които изискват комплексни решения и много ангажирани и отговорни общества! Удовлетворена съм, че заедно с фондация „За нашите деца” сме част от националната и глобална общност от хора, посветени на защитата на правата на децата. Поздравявам Фондацията и нейния вдъхновен екип за доказаното през годините упорито, устойчиво и високо професионално участие в развиването на политиките за закрилата и повишаване благосъстоянието на децата. Познавам работата на хората в организацията и ги поздравявам, че освен спасените хиляди деца от живот в институция успяват успешно да реализират и традиционното благотворително събитие „Вечер на добродетелите“. За мен е чест да бъда патрон на седмото издание, което ще бъде още по-успешно и интересно и ще постави фокус върху най-малките деца в България, които имат трудности в развитието си.

Не пропускайте това специално преживяване!“

 

Програма

В програмата на седмото издание на Вечер на добродетелите ще се включат едни от най-добрите световноизвестни артисти наБългария. Те ще изпълнят пет музикални и артистични изпълнения от сцената на събитието. По традиция за сценария и режисурата ще се погрижат сценаристът Иван Ангелов и режисьорът Димитър Коцев-Шошо. А Игор Марковски отново ще бъде водещ на благотворителното наддаване, което дава възможност на всеки гост на Вечерта да си тръгне с предмет, собственост на българска или световна знаменитост. Програмата на Вечер на добродетелите, не само ще забавлява гостите на събитието, но ще накара всеки един да се замисли как може да помогне и как заедно можем да променим живота на стотици деца в риск. Изпълненията ще приличат на децата – всяко едно ще бъде различно от другото, но всички ще радват и изненадват.

Какво Ви очаква на Вечер на добродетелите 2016?

Класическа музика

Класическа музика в изпълнение на Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев ще бъде част от програмата на Вечерта. Братята ще излязат на сцената с няколко изпълнения в подкрепа на каузата за обезпечаване на услугите в Комплекса за ранно детско развитие, който фондация „За Нашите Деца“ ще изгради.

„Храбро сърце“

Децата от Училище за певци D-Stars ще пренесат гостите на Вечер на добродетелите в светът на храбрите сърца с песента „Летя с вятъра“. За приемането и полагането на грижи за различните деца и децата в риск, е нужно точно храбро сърце. А за да може едно дете да полети, му трябва подкрепа.

Десет годишната Теа Николова от D-Stars ще подари усмивки на всички гости с песента „Smile“.

Фолклор

Гайдарят Петър Янев в компанията на малки и големи гайдари, негови ученици ще напомнят на гостите на събитието за българщината и ще накарат всеки да усети традицията, част от която е здравото семейство и родителската подкрепа.

Изненада на вечерта

Талантливият Калин Вельов също ще бъде част от програмата на най-голямото благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца“. Изпълнението му обаче ще остане изненада до самото събитие.

Полет

Илюзионистите от Quick Hands Project ще докажат, че всеки може да полети, стига да получи нужната подкрепа за това. А животът на всяко дете от живот в риск може да се превърне в полет, ако повече хора му подадат ръка.

Благотворително наддаване

По традиция и тази година ценни предмети, собственост на български и световни знаменитости ще участват в благотворителното наддаване, което е част от програмата на Вечерта. Сред уникалните предмети, за които гостите на тазгодишното седмо издание на Вечер на добродетелите ще се съревновават, като заедно с това подкрепят стотици деца в риск, са футболна топка на спортната легенда Христо Стоичков и на звездата на Динамо (Киев) Анри Шевченко. Сред най-интересните предмети ще бъде и сценична рокля на френската знаменитост ZAZ, както и тениска с послание на Брайън Адамс и китара на легендите от Gipsy 4 Ever.

Бъдете наш гост и помогнете на стотици деца в риск да се радват на щастливо детство и светло бъдеще! Присъствието на събитието е с куверт на стойност 150 лв., който може да закупите на телефон 0884 196 076 и на charity@detebg.org.

Водещи

Йоанна Драгнева

Позната е от голямата сцена, като певица с международен успех, която има зад гърба си два албума, десетки награди от България и чужбина и многобройни изяви в страната и зад граница. Йоанна е позната и от телевизионния екран, като водеща на различни предавания и големи проекти вече повече от 15 години. В професионален план сред най-големите и отличия са участието и в конкурса Евровизия 2008, Награда за Група на Годината 2010, Най-добра Песен в Югоизточна Европа на Международната Музикална Конференция See Me, Номинация за Жена на Годината, както и две награди за благотворителна дейност и др.

През последните години Йоанна Драгнева се е отдала на работа за интеграция на деца със специфични потребности. Тя инициира и подкрепя редица каузи и кампании за децата в неравностойно положение. От миналата година тя има въможност да развива социални политики и дейности в Столична община, вече като общинки съветник от екипа на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова.

Михаил Дюзев

Здрасти, аз съм Михаил Дюзев. Представях новините на Дарик от 2001 г., а от февруари 2008 г. – съм водещ на сутрешния блок „Дарик кафе”. Роден съм 1975 г. Завършил съм Културология в Софийския университет. Журналистическият ми път започва от несъществуващата вече телевизия „ДЕМО”, където бях репортер и водещ на новини. След закриването на медията започнах в ТВ „Канал 3“ с програмен директор Сашо Диков. Там разбрах истински какво значи да работиш в телевизия и съм му благодарен за това, на което ме научи. Работата ми в Дарик винаги е била на първо място, но през годините и телевизията е имала роля в професионалното ми развитие. Участвал съм в няколко телевизонни публицистични проекта в БНТ, бТВ и Нова ТВ. От две години с моите колеги от Дарик Иво Райчев , д-р Мирослав Ненков известният български комик Димитър Туджаров – Шкумбата правим комедийнното шоу „Приятели Мои“. В редица наши спектакли и предавания в Дарик събираме средства за благотворителни каузи основно насочени към здравето и подпомагане на образованието на деца.

Специални добродеятели

Иван Ангелов

Сценарист

Димитър Коцев – Шошo

Писател, преводач, сценарист, режисьор и продуцент