fbpx

Вечер на Добродетелите 2017

23 октомври, 2017 19:30

Вечер на добродетелите е най-голямото благотворително събитие на фондация „За Нашите Деца“. Вече осем години то събира представители на държавната и местни власти, на социално – отговорния бизнес, на неправителствения сектор и на културните среди, лидери в нашето общество, ангажирани с каузата за по-добро бъдеще за всяко дете.

Сто процента от набраните средства ще бъдат инвестирани в иновативната програма „Аз играя и мечтая“, която има за цел да насърчи развитието на децата и да подобри връзката с техния настойник или родител през играта.

Събитието включва арт програма, в която ще вземат участие световноизвестни български артисти. По време на Вечерта се провежда и традиционен благотворителен търг, който дава възможност на гостите да наддават за ценни и атрактивни предмети, дарени от известни личности, произведения на изкуството и много други.

Станете гост на Вечер на добродетелите 2017, за да успеем заедно да укрепим връзката на стотици деца с най-близки за тях хора и създадем мечтатели, които са способни да изпълняват мечтите си.

 

Програма

Програмата на „Вечер на добродетелите 2017“ ще донесе на гостите на събитието наслада за всички сетива.

✓ Марио Хосен, наричан „българският Паганини“, ексклузивно ще се включи в програмата и ще разкаже със своята цигулка история, която ще докосне и най-тънката струна на всяка душа.

С намигване и съвсем не на игра, Валери Иванов – Жокера ще демонстрира световно ниво на илюзионисткото изкуство и ще накара дори и невярващите да повярват в магията.

Харизматичният и дълбок глас на Миро ще събуди мечти за емоционални пътешествия дори отвъд върха на планината.

✓ Калин Вельов и Funky Miracle представят едно многообразие от стилове – фънк, рок, джаз, соул, фюжън, сред който се открояват невероятен ритъм и фънки звучене!

Вечер на добродетелите“ винаги носи и приятни изненади: гостите неусетно ще бъдат въвлечени в главната роля на музикални звезди, които ще пресъздадат добре познат рефрен на детска песен в нов аранжимент и с много нов заряд!

В благотворителното наддаване, водено от неподражаемия Игор Марковски, под светлините на прожекторите ще влязат стойностни произведения на изкуството и предмети със специална история като картина на Петър Мичевплоча с автографите на EUROPEброеница, подарена от Вселенски Патриарх Вартоломей I, както и редица специални преживявания, предоставени от множество стари и нови приятели и партньори на фондация „За Нашите Деца“.

Можете да заявите Вашето присъствие като дарите сумата от 150 лв. (€77)
Задължително е да попълните всички полета: име, фамилия, телефон, имейл, град, ZIP code, за да договорим изпращане на куверта.
Тъй като събитието се провежда вечерта, то не е подходящо за лица под 16 г.

Водещи

Елена Петрова

„Аз съм Елена Петрова – актриса и майка! Обожавам работата си! Без нея бих била един тъжен човек. За мен театърът е храм, сцената – изповедалня, професията – посвещение!

Киното е моята еуфория. Вярвам, че в живота си всеки човек има нужда от пътеводител, от някой, който да намира най-хубавото в него и да го изважда навън и да му се радва, да го оценява, да го развива. Вярвам, че всеки трябва да извърши своята малка революция. Харесвам и вярвам в хора, които умеят да мечтаят, хора с топли сърца, хора, които спазват обещанията си, които могат да прощават, хора, които предпочитат действието пред бездействието, хора, които сбъдват мечти – свои и на другите. Такива хора са истинско вдъхновение!

От доста години подкрепям, работя и помагам в много кампании свързани с деца, защото не мога да отричам детето, което живее в мен. За мен е прекрасно, че мога да бъда съпричастна към Вечер на добродетелите! Знам, че тези, които носят светлина на другите, никога не остават на тъмно, както казва Питър Пан! Хората, които работят и щедростта на гостите на тази вечер са именно хората, които носят надежда и вяра! Защото господар на сърцето трябва да е доброто!“

Кирил Ефремов

„Аз съм Кирил Ефремов и съм актьор. Сцената ме плени още като дете и сега след толкова години продължавам да се вълнувам всеки път, когато застана пред публика да играя. За мен играта е начин да виждам и опознавам света. Ролите ме провокират да изследвам много важни житейски истини и ми дават пространство да експериментирам със себе си и собствените си вярвания и граници.

Една такава житейска истина е, че за да има здраво и морално общество, е необходимо здраво и морално семейство. А за да се изгради едно семейството като здрава клетка на обществото, то изисква много усилия, отговорност и най важното – отглеждане!

Докосна ме каузата на Фондация „За Нашите Деца“ и се вълнувам, че ще стана част от събитието „Вечер на добродетелите“. Защото вярвам с цялото си сърце, че ние трябва да бъдем промяната, която искаме да видим в света около нас. Никой не избира страната, етноса и родителите си, но дължи уважение, зачитане и подкрепа на тях и хората в нужда за здрав и пълноценен живот.“

Участници

Марио Хосен

Марио Хосен е световноизвестен български цигулар. Популярен е като „българския Паганини“. На осем годишна възраст е солист в Пловдивската филхармония. Дипломира се във Виенската музикална академия и е отличен с награда на австрийското министерство на културата за високи творчески постижения. Свирил е с оркестри като Orchestra da camera de La Scala di Milano, English Chamber Orchestra, Софийска филхармония. Работил е с именити изпълнители и педагози като Жерар Пуле, Ифра Нийман, Руджеро Ричи и др. Артистичен директор е на симфоничния оркестър Camerata Orphica и на Международната музикална академия Orpheus, Виена. Носител на награди за Музикант на годината 2015 от Столична община и FM Classic Radio.

„Изкуството е сетивен мост към Божествената необятна мисъл – да сме хуманни и състрадателни е осъзнаване, че всички сме гости в този детерминиран свят с определена мисия.
Нека бъдем истински и благодарни за това, което ни е дадено, да осъзнаем момента и да отправим поглед към Божественото. Ние имаме свободната воля да решаваме!“

Миро

Миро е влюбен в музиката от дете. На 6 години започва да свири на пиано, а на 14 годишна възраст започва победното му шествие по фестивали. До навършване на пълнолетие, Миро печели всички престижни национални музикални фестивали и редица международни.

През 1999 година Миро и Галина Курдова основават проект, по-късно наречен „Каризма“, който бележи светкавичен успех. За 7 години „Каризма“ издават 7 сингъла, но всеки от тях е национален топ хит.

През 2007 година Миро стартира самостоятелна кариера, а година по-късно излиза албумът му „оМИРОтворен“, който е и най продаваният поп албум за десетилетието в България, заедно с „Еклисиаст“.

Калин Вельов

Калин Вельов е известен български музикант, барабанист и перкусионист. На 10 години става барабанист на детската група Пим-Пам с ръководител Борис Карадимчев. Завършил е Музикалното училище „Любомир Пипков“. Той е първият барабанист на популярната джаз-фюжън група Акага. Акага е студийна група към Българската Национална Телевизия и участва във всички престижни музикални фестивали в страната. Заедно участват два пъти в един от най-престижните джаз фестивали в света – този в Монтрьо, Швейцария. Работил е с някои с много от популярните лица в българската музика – Лили Иванова, Дони и Момчил, Нина Николина.

Калин Вельов е ангажиран към каузата за детското развитие и благосъстояние. През 2016 беше участник във Вечер на добродетелите, през август 2017 беше един от посланиците в кампанията „Коледа по никое време“ и днес отново застава зад каузата на фондацията всяко дете да изживее щастливо детството си.

Funky Miracle

Funky Miracle е група, създадена в началото на 2012 г. от ученици на НМУ „Любомир Пипков“. Стилът на бандата е фънк, но характерно за Funky Miracle е многообразието от стилове, нюанси и елементи, които могат да се усетят в музиката – рок, джаз, соул, фюжън и др. Групата има участия в много клубове в страната, в които се изпълнява музика на живо, общи проекти с редица български артисти, както и участия на музикални фестивали в България и чужбина – „Spirit of Burgas“, „Brazzobrazzie“, „Orik – фестивал за независими артисти“, „Apolonia“, „Sofia Film Fest“, „Coca Cola Happy Energy Tour“, „Luxemburg Film Fest“ , „Klaipeda Castle Jazz Festival“ в Литва, телевизионни предавания и проекти – „Jamison Film Awards“, „Спортист на годината“, „Комиците“, „Шоуто на Слави“, „Нощни птици“ и други. В момента Funky Miracle е в процес на създаване на първия си албум, който ще включва десет трака. Очаква се албумът да излезе през 2017г.

Валери Иванов- Жокера

Запалил се по фокусите още само 13 годишен, защото казва, че носи „това нещо“ вътре в себе си. „Най-много ме радват усмивките на хората. Много ме зареждат и ме стимулират да ставам все по добър и по-добър!“, казва самият Жокер.

Става известен като уличен фокусник, но не след дълго започва да се занимава професионално с магия, защото вярва, че илюзионното изкуство в България е на световно ниво и може да бъде професия.

Валери е първият българин, който изпълнява опасното спускане от 35-метрова височина, ходейки по стена – номер, изпълняван от световноизвестния илюзионист Динамо!

В последните години популярността му в Европа и Азия нараства главоломно и той има представления от Париж до Макао. Стилът, уменията, талантът му и основно харизмата му завладяват както малки, така и големи, и венчаят изпълненията му с огромен успех.

Жокерът признава, че освен опасности и много труд в неговата професия, тя носи и приятни бонуси – фокусите доста впечатляват жените.

Благотворително наддаване

Тениска на Антони Марсиал от националния отбор на Франция

(предоставена от Атанас Фурнаджиев)

Марсиал е нападател на френския национален отбор по футбол. През 2015г. преминава в отбора на Манчестър Юнайтед за 36 млн британски лири, което е най-високата сума плащана за тийнейджър в исторята на футбола.

Албума „The Final Countdown“ на легендарните Europe с автографи на членовете на бандата

(предоставена от Bulgarian Live Music)

Част от турнето на бандата беше и концерта им в София. Групата беше в оригиналния състав, с който през 1986 година оглавиха класациите с едноименния хит от албума си „The Final Countdown“.

Картина „Изгубени в нежността“ на Петър Мичев

(предоставена от автора)

Платна на Петър Мичев са притежание на 30 музея и известни личности в света, сред които Джордж Буш и Владимир Путин. Освен в музея на Ватикана, картина на Мичев има и в частната си колекция папа Йоан Павел Втори.

Картина на Долорес Дилова

(предоставена от галерия „Форум“)

Творби на Долорес Дилова красят много галерии и частни колекции по света. Долорес Дилова е дъщеря на художника Дило Дилов – един от ярките представители на импресионизма в българското изкуство.

Фотография на Любо Игнатов – „Виждането ми за България“

(предоставена от автора)

„Красив, стар киносалон, където някога са се прожектирали прекрасни филми. Сега е самотен и изоставен, а тя България, стояща и чакаща следващо разочарование“.

Фотография на Любо Игнатов – „Апокалипсис“

(предоставена от автора)

„Човечеството е тръгнало в грешната посока“. Любомир Игнатов е млад фотограф, който ни представя субкултурите в България през неговия поглед в обектива.

Kindle на Максим Бехар

(предоставен от Максим Бехар)

Първият Kindle на Максим Бехар, в който има колекция от 300 книги и музика. Г-н Бехар е президент на Световната PR Организация, управител на M3 Communications Group Inc. и председател на Настоятелството на фондация „За Нашите Деца“.

3 книги „Дневникъ Царя – Освободителя по освобождението на България“ , автор Леонид Чичаговутилка

(предоставени от посолството на Руската Федерация в България)

Книгите са преиздание на едноименната книга, издадена през 1901 г. по повод 25 годишнината от освобождението на България. Трите копия са със специално послание и автограф от Н. Пр. Анатолий Макаров.

Сребърна монета – късметлийски златен петел

(предоставена от BLD)

Колекционерска монета с изображение на късметлийски златен петел и ликът на кралица Елизабет II.

Книги с унгарска култура

(предоставени от Унгарски Културен Институт в София)

Колекцията от книги съдържа: албум с графики на унгарски автори, 2 албума с фотографии на Лоран Атила, албум с картини на унгарски майстори в България, 3 хумористични книги на унгарски автори (преведни на български език).

„Композиция“ картина с автор Росица Гецова

(предоставена от галерия Аросита)

Творби на Росица Гецова са притежание на много хотели, театри и ресторанти в София и страната, както и в много институционални и частни колекции в България, Гърция, Канада, Австрия, Холандия, Япония, САЩ, Meксико, Белгия и Франция.

Картина „Мечтата на гълъба“ с автор Н. Пр. Ставрос Августидис

(предоставена от автора)

Картината е направена от Н. Пр. Ставрос Августидис, посланик на Република Кипър в България.

Икона на Св. Георги с автор Стефка Николова

(предоставена от Радослав Николов)

Икона изобразяваща Св. Георги – Победоносец.

Броеница от Вселенски Патриарх Вартоломей I

(предоставена от Н. Пр. Ставрос Августидис)

Броеницата е подарък на посланика на Кипър в България от Негово Всесветейшество Архиепископът на Константинопол – Новия Рим и Вселенски Патриарх Вартоломей I по време на официалната му визита в България през 2015 година

Вечеря за 10 души

(предоставена от посолството на Германия)

Пред-коледна традиционна немска вечеря за 10 души в резиденцията на посланика на Германия в България. Типичната германска коледна вечеря е патица с червено зеле и кнедли. За десерт ще бъде известният Нюрнбергски Щолен.

Готварска сесия с професионалния готвач на посолството – традиционни коледни сладки

(предоставено от посолството на Великобритания)

Готварска сесия с професионалния готвач на посолството, в резиденцията на посланик Хопкинс с тематика – традиционни коледни сладки. Вземете до 4 приятели, насладете се на коледна готварска сесия в британската резиденция с професионален готвач и отнесете вкъщи кошница с традиционни британски лакомства.

Готвене и вечеря заедно с шеф Манчев

(предоставено от шеф Иван Манчев)

Шеф Манчев ще покани гостите в неговата професионална кухня, да направят заедно меню, да сготвят и да вечерят заедно

Иван Манчев е Български Шеф-Готвач, Ресторантьор, ТВ водещ и автор на книги с рецепти. Отваря първия си ресторант през 2003г. За последвалите години успява да го развие като един от най-известните и предпочитани ресторанти в София. Междувременно с шеф Токев учредява НАПГ (Национална Асоциация на Професионалните Готвачи).

Традиционен френски обяд за двама

(предоставен посолството на Франция)

Това е вашият шанс да опитате автентична френска кухня в София. Това е традиционен френски обяд за двама, по време на който ще имате възможност да опитате деликатеси, да се насладите на изискана френска кухня и да усетите френската култура

Порцеланова бонбониера и албум „Херенд“

(предоставени от посолството на Унгария)


Изделие на най-известната фабрика за порцелан в Унгария – Херенд. На световното изложение през 1851 в Лондон кралица Виктория поръчва изработка на сервиз с пеперуди и флорални елементи за краслкия двор. От тогава фабриката изработва сервизи по модел „Виктория“. По повод раждането на принц Джордж през 2013 г. унгарската държава подарява на кралското семейство ваза с мотиви „Royal Garden“. Бонбониерата е със същите мотиви.

3 картини на Владимир Велев

(предоставени отВладимир Велев – галерия – антиквариат „Велев“)

Владимир Велев рисува тези картини, за да ги предложи на клиентите си в своята Антиквариат – галерия „Велев“, но така и не го прави. Дарява на фондация „За Нашите Деца“ единствените картини, които е рисувал някога.

Тенис ракета „Head“ на Сесил Каратанчева

(предоставена от Сесил Каратанчева)

Ракетата е изключително лека и удобна и е с подобрено абсорбиране на шока при удар. През 2005 г. Сесил Каратанчева е обявена за една от най-проспериращите тенисистки в света след като през 2004 г. печели Ролан Гарос за девойки, а в периода от две години (2004-2005) се изкачва от 526 до 35 позиция в ранглистата на Женската тенис асоциация (WTA).

Мавро Орбини – Царството на славяните

(предоставена от Силвия и Любомир Цанови)

Написана преди 400 години книгата, Отец Паисий е работил с руския превод на книгата за История Славянобългарска. Издадена от ордена на рицарите Темплиери в луксозно издание на български директно от стар италиански. Превод от оригинала! Съдържа оригинални графики, родословни дървета, гербове, коментари за историческите данни. Уникално за този екземпляр има лично посвещение от Великия Приор на Великия Приорат в България при Ордена. Лимитирано луксозно издание.

Пано от текстил и керамика изработена от младежи със специфични потребности от арт група „Китанова“

(предоставено от ЕО Дент)

Арт групата с ръководител Таня Китанова обединява момчета и момичета на възраст между 11 и 24 години. Някои от тях са с различни физически или ментални увреждания, всички заедно създават творби, в които са вложени много любов и приятелство, както и традиция и ценности.

Таня Китанова споделя: „Изкуството, което правим, не само че обединява различията в социален и личностен план, но дава и уникалната възможност да погледнем, и да претворим живота през очите на другия до нас.“

35 годишно Малцово уиски от шотландската дестилерия Тамду

(предоставено от Атанас Цанов)

Цвят: кехлибар
Нос: кафе, малинов сладкиш, балсамико от Модена, сладко от френско грозде, шоколад, мокра вълна, леки нотки на пушек се разкриват с времето. С добавена вода: променя се в посока мокра слама, гъби и зелен чай. Аспарагус.
Вкус: висок клас шери с много подправки – всякакви пипери, карамфил; джинджифилови бисквити; сладко от червени плодове. Твърде интензивна палитра при високия градус. С добавена вода: запазва ароматния профил, но прави уискито по-достъпно. Изобилие на подправки.
Завършек: много дълъг на подправки и плодови сладка. Перфектен за зимните вечери.

Виенска следобедна закуска за 5 души

(предоставена от посолството на Австрия)

Насладете се на традиционна Виенска следобедна закуска, която ще ви очарова с аристократичен привкус.

Kартина „Майки“, автор Лиляна Дичева

(предоставена от Деница Сачева)

Нарисувана е през 2001 г. от известната българска художничка Лиляна Дичева, която на 25 октомври ще навърши 89 години. Съпруга е на писателя Стефан Дичев. Цикълът „Майки“ Лиляна Дичева рисува след завръщането в България на единствения й син – известен културолог, който преди това живее години в Париж. Посветен е на майките, които посрещат и изпращат децата в странство.

Вечеря за 4 души в посолството с посланика на Азербайджан

(предоставена от посолството на Азербайджан)

Спечелилите поканата ще могат да се насладят на гостоприемство и лично отношение по време на вечерята в резиденцията на Република Азербайджан. Н. Пр. Наргиз Гурбанова и екипът ? ще представят предмети и обичаи, характерни за Азербайджанския народ. Гостите ще имат удоволствието да се насладят на традиционни Азербайджански ястия.

3 кристални халби

(предоставени от Н.Пр. Румяна Митрева, посланик на България в Норвегия)

Халбите са ръчно произведени в Норвегия през 80-те години на миналия век. Те са били подарени на членове на българската делегация, съпровождала Петър Танчев по време на посещението му в края на 1988 г. в Норвегия в качеството му на председател на Постоянното присъствие на БЗНС и заместник-председател на Държавния съвет на НРБ. Легендата гласи, че те са били оставени на посланик Огнян Дойнов, който да ги транспортира до България. Събитията от 11 ноември 1989 г., водят и до спешното отзоваване от Норвегия на посланик Огнян Дойнов в началото на 1990 г. Първоначалният брой на халбите е неизвестен, но е факт, че са останали само три.

6 скици на „Златната ябълка“, автори Петя Евлогиева и Станислав Цветков

(предоставени от студио Змей)

Продуцентската къща, която стои зад анимационния сериал „Златната ябълка“, е Студио Змей. Това е екип от млади, но опитни професионалисти в областта на анимацията и филмовото изкуство, обединени от обща идея. Всеки епизод на „Златната ябълка“ проследява пътуването на главните герои през мистичните земи, която е част от главната сюжетна линия на търсенето на златната ябълка.
Сериалът ще запознае зрителя с нов и интересен свят, вдъхновен от митология и фолклор, които са непознати на съвременната западна публика.

Кошница подбрани израелски вина

(предоставено от посолството на Израел)

Селекция от подбрани израелски вина.

Ваза Bohemia от 30-те години на миналия век с емайл

(предоставена от Ани Салич)

Любима вещ на едно от най-популярните телевизионни лица – водещата на Новините на NOVA Ани Салич.

Книги на бележити израелски автори, придружени от бутилка израелско вино

(предоставено от посолството на Израел)

Kомплект издадени на български език книги от израелски автори, със собственоръчно подписана книга от Давид Гросман – носител на множество награди за литература, сред които и престижната награда „Ман Букър“ за 2017. Книгите са придружени от бутилка отбрано израелско вино.

Специални добродеятели

Димитър Коцев - Шошo

Писател, преводач, сценарист, режисьор и продуцент

Иван Ангелов

Сценарист