fbpx

Вечер на добродетелите 2019

07 октомври, 2019 19:30, Sofia Event Center

Юбилейното издание на Вечер на добродетелите 2019 г. е посветено на каузата за пълноценно развитие и щастливо детство на деца от 0 до 7 години. Мечтаем през 2020 година с подкрепата на всички гости и партньори на събитието, да подкрепим поне 800 деца в ранна възраст и техните семейства – не само децата в риск от раздяла от родното семейство и децата в приемни и осиновителни семейства, но и децата, чиито потенциал и развитие са блокирани от невидими рискове на нашето време като родителското отчуждение, бедността и социалната изолация. Нашата цел е повече деца в ранна възраст да получат силен тласък в развитието си със сигурността на семейство, но и с интензивна стимулация, благодарение на която те да учат активно за света около тях и да разкрият своя потенциал. Защото знаем, че това е ключова инвестиция за успеха на децата в нашето общество, в образованието и трудовата им реализация в последствие.

Вече 10 години, благодарение на Вечер на добродетелите ние правим невъзможното  възможно и доказваме, че промяна в България може да има, когато има воля, енергия, отговорност и осъзнатост, че от всички нас зависи да променим тъгата в радост, самотата в принадлежност, насилието в подкрепа! Успяваме само и единствено, защото има стотици хора, наши партньори и приятели, които ни дават доверието си, и с които заедно споделяме отговорността да направим един по-добър, справедлив и щастлив свят за децата. 10 години след първото издание, екипът ни и нашето голямо семейство от съмишленици вярваме, че нашата мисия заедно ще продължава докато дори само едно дете има нужда от нашата подкрепа, за да има щастливо детство и пълноценно развитие в семейство.

Станете гост на юбилейната Вечер на добродетелите 2019, за да успеем заедно да променим личната съдба на стотици деца и семейства и създадем мечтатели, способни да постигат мечтите си.

Цялата сума от куверта (150 лв) е дарение за каузата на фондацията. Можете да заплатите сумата по банков път, с наложен платеж или на място в централния офис на фондация „За Нашите Деца“: гр. София, ул. Гюешево 21
Дарителска сметка: BG32 RZBB 9155 1060 5337 67
Моля, потвърдете Вашето присъствие до 30 септември 2019 г. на: тел. 0887 070 279 или на charity@detebg.org

Водещи

Йоана Буковска

Актриса, известна с участията си в редица филмови и телевизионни продукции и театрални постановки. Носител на много национални и международни награди

Дария Симеонова

Завършва НАТФИЗ, специалност актьорство за драматичен театър в класа на проф. д-р Атанас Атанасов. Част е от трупата на Театър София, като играе още в Театрална работилница Сфумато. Участва в сериалите Под прикритие и Откраднат живот.

“Да имаш дете е прекрасна, но и много трудна и отговорна задача. Това, което прави фондация “За Нашите Деца”, за да подкрепя и помага на децата и техните родители, е невероятно, а фактът, че го прави въпреки всички трудности, е достоен за поклон. Участието ми във Вечер на добродетелите е моят своеобразен поклон към тях!
Благодаря Ви!”

Нети

Антоанета Добрева-Нети е актриса и певица, известна със своите музикални, театрални, оперни и филмови изяви.

„Всички каузи са важни и заслужават подкрепа. Когато обаче става въпрос за кауза, посветена на децата и тяхното по-доброто бъдеще – щом можем да помогнем, ние с радост и готовност се включваме.“

Бойко Кръстанов

Завършва актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ и участва в редица постановки, филмови продукции и сериали. Носител е на награда Аскеер за изгряваща звезда.

Стоян Алексиев

През 1975 година завършва актьорско майсторство за драматичен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“. Играе на сцените на театрите в Шумен, Варна, Пловдив, а от 1997 г. е на щат към Народния театър „Иван Вазов“.

Дони

Добрин Векилов, по-известен с артистичния си псевдоним Дони, е български поп певец, композитор, автор на текстове на песни и актьор.

Участници

Мариана Попова

Мариана Попова е поп-певица, известна с участието си на Евровизия, в журито на Гласът на България, носител на наградите на БНР за Най-добра изпълнителка и Най-добър текст за песента Чуй ме.

Детски хор на БНР

Детският хор на Българското национално радио е създаден през 1960 година. Репертоарът на хора включва над 800 творби от всички епохи и стилове - от старите майстори до съвременни български и чуждестранни композитори, както и хорови обработки на български и други народни песни.

Балет Арабеск

Балет Арабеск, създаден през 1967 г., е единствената авторитетно наложила се трупа в България за осъществяване на съвременни постановки, базирани на неконвенционалните тенденции в съвременния танц. В репертоара си Арабеск имат над 100 постановки.

Димитър & Христо

Димитър Атанасов и Христо Младенов са финалисти от четвърти сезон на Гласът на България, които впечатлиха цяла България с интерпретацията си на песента Уморени крила. Гостите на Вечер на добродетелите ще имат удоволствието да я чуят на живо по време на събитието.

Людмил Ангелов

Людмил Ангелов се ражда в семейство на музиканти и започва да свири на пиано едва на 6-годишна възраст. Основател и артистичен директор е на Международния музикален фестивал в Толедо и член-кореспондент на Кралската академия на изкуствата.

Благотворително наддаване

Картина „Изгубени в обичта“

Предоставена от Петър Мичев
Художник: Петър Мичев
Размер: 30 х 30

Картина „Морски пейзаж“

Предоставена от Министър Бисер Петков и Министерство на труда и социалната политика
Художник: Събина Данева
Размер: 40 х 40

3 тандемни скока от 4200 м.

Предоставени от Skydive Sofia

Вечеря с 5-степенно меню за 6-ма

Предоставена от шеф Анри Донно и Кулинарна академия HRC

Двустранна бродерия върху коприна „Божур“

Предоставена от Н. Пр. Дун Сияодзюн посланик на Китайска Народна Република

Картина „Summer Forest“

Автор и дарител: Лийт Ридли

4 бр първодневни пощенски пликове и картичка с юбилейни марки от Българската пощенска станция на Антарктида

Дарени от проф. Христо Пимпирев

Скулптура „Архангел Михаил“

Скулптура, създадена специално за Вечер на добродетелите 2019

Автор и дарител: Ангел Каравланов

Вечерен коктейл в Британската резиденция и билет за двама за мача България-Англия

Дарени от Н. Пр. Ема Хопкинс и Посолство на Великобритания

Картина „Преди да падне здрач“

Автор и дарител Исус Русев

Картина „Изповед“

Автор Михаил Лалов

Картина „Англеско послание“

Автор и дарител: Юлия Банкова

3 лимитирани фотокниги

Тhe Dream – Fabio Bucciarelli

Omar Havana – Endurance (с автограф от фотографа и посвещение от Бернардо Бертолучи)

The Unraveling -Marcus Bleasdale

Предоставени от Светлана Бахчеванова, фотожурналист и издател

Порцеланова антикварна ваза с традиционни мотиви

Предоставена от Н. Пр. д-р Хасан Улусой, посланик на република Турция

Традиционна вечеря за 6-ма в Резиденцията на република Индонезия

Предоставена от Н.Пр. Сри Астари Расджид, посланик на република Индонезия

Картина „Амазония“

Художник: Диера Маркес

Предоставена от Н. Пр. Ана Мария Сампайо Фернандес посланик на Бразилия

Икона „Св Георги – Победоносец“ и икона „Св. Марина“

Aвтор Ставри Калинов

Предоставени от Министерство на външните работи

Вино купаж от ИРИС Съзидание, реколта 2014г.

Жиробоам е трилитрова бутилка. Ръчно бутилирана, ръчно затворена с френски восък, който позволява дълго съхраняване и в тираж от само 10 броя. Купаж от Каберне совиньон, Марселан и Сира.
Дарена от Семейна Бутикова Изба „Шато Бургозоне“ в лицето на сем.Маринови.

Творчески добродеятели

Игор Марковски

Водещ на благотворителното наддаване

„Единственото, което не можем да купим е времето. От откраднатите мигове на тихото безвремие през всичките тези години събирах по една дума изречена от Ваня Шалапатова. Всяка нейна дума беше сълза. Сълзи от надежда, любов, упование, извисяване, копнеж, смиреност и горест. Пазя ги. Пулсират в мен. Добродетел е думата, вероятно произлиза от “добро” и “дете”, а за финал има една буква “л”. Като “Любов”.“

Димитър Коцев-Шошо

Писател, преводач, сценарист, режисьор и продуцент

„Помните ли кога сте се запознали със своите родители, с братята и сестрите си, с най-близките роднини? Няма как да помните, те винаги са били част от вашия живот. След толкова години аз също вече не помня как се запознах с фондация „За Нашите Деца“. Защото отдавна се чувствам като част от семейството“

Иван Ангелов

Сценарист

„На детските играчки пише: „От три години НАГОРЕ“.
Винаги съм смятал, че това „НАГОРЕ“ се отнася за нас, за мен…
Вярвам, че където няма достатъчно добро – то трябва да се създаде.
Така че… НАГОРЕ!“