fbpx

Консултативен съвет

Борис Колев

Социален предприемач и инвеститор

Български социален предприемач и инвеститор, стартирал множество компании и нестопански проекти на територията на Европа и САЩ. Основният фокус на дейността му е развитието както на проекти за устойчиво развитие, социална отговорност и стартъпи със социално въздействие, така и на технологични компании и проекти в сферата на иновациите.  

Весела Нейчева

Майка на дете, подкрепено от фондацията

Първата ѝ среща с фондацията е малко след като се ражда синът ѝ Александър, който има синдром на Даун. В продължение на няколко години ползват различни услуги по ранна детска интервеция в един от центровете на фондацията. Водена от желанието си да помага и на други родители, които се сблъскват с подобни проблеми, се присъединява към Обществения съвет на фондацията, а на по-късен етап става част от Консултативния съвет на фондацията.

Витомир Саръиванов

Телевизионен водещ и продуцент

Има над 20-годишен опит в телевизионната журналистика, а професионалният му път започва в БНТ през 1994 г.. Повече от 10 години е спортен коментатор и водещ в обществената телевизия, а по-късно е едно от основните лица в българския филиал на „Евроспорт“. Работил е за всички големи телевизионни компании у нас като водещ и продуцент на някои от най-успешните предавания в родния ефир. 

Вяра Анкова

Журналист

Един от най-известните журналисти и телевизионни експерти в България, член на Програмния съвет на Нова Броудкастинг Груп, Съвета на директорите на Нет Инфо и Международната академия за телевизионни изкуства и науки. От 2017 г. е част от NOVA, като поема стратегическото ръководство на новинарския екип и отговаря за развитието на новините, информационните предавания и публицистичните програми на телевизията. 

Георги Господинов

Поет и писател

Един от най-четените и превеждани български автори по света. Книгите му са публикувани на повече от 30 езика. Първият български автор, спечелил престижната литературна награда Международен Букър 2023. Автор на стихосбирки, книги с разкази и романите „Естествен роман“, „Физика на тъгата“ и „Времеубежище“. Книгите му се изучават в университети в Европа, САЩ, Аржентина и др. Съавтор, заедно с дъщеря си Рая, на детската книжна „Сватби на животни и неща“.

 

 

Джоана Роджърс

Международен консултант в областта на РДР

Специалист с над 30 години опит в реформите в системата за закрила на детето, развитието на социални услуги за деца и семейства, социална работа и укрепване на работната сила в социалните услуги, включване на хора с увреждания и приобщаваща социална защита. Започва работа в България през 1995 г. в началото на мащабните реформи на системата за закрила на детето и оттогава периодично предоставя техническа подкрепа и провежда изследвания.

Д-р Диана Аргирова

Педиатър в неонатологично отделение

Специалист педиатър и неонатолог в Пловдив с 30-годишен опит и интереси в областта на неонатологията. Придобива специалности Детски болести и Неонатология през 2000 г. и 2005 г. През 2011 г. завършва Социална медицина и здравен мениджмънт във Факултета по обществено здраве в Медицински университет Пловдив. През годините д-р Аргирова е участвала като лектор в редица обучения за настоящи и бъдещи родители на теми свързани с грижи за новороденото, хранене през първата година и др.

Евелина Милтенова

Председател на БАДДПО

Председател на Управителния съвет на Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО) от декември 2018 г. Професионалист в сферата на финасовия сектор и инвестициите с натрупани задълбочени познания и дългогодишен опит в областтта на банковото дело и управлението на активи на капиталовите пазари от асет мениджмънт компании. През професионалната си кариера от над 20 години е заемала ръководни длъжности в междунардни банки в България, вкл. ИНГБанк и Райфаизен Банк (България).

Доц. д-р Елена Андонова

Директор на Изследователския център по когнитивна наука в НБУ

Организатор на 10 международни школи по когнитивна наука и 3 национални конференции по ранно детско развитиеНаучните ѝ изследвания са в областта на усвояването на роден език, обработката на реч от монолингви и билингви, връзката между езиковата и други познавателни способности. Участвала е в 25 изследователски проекта и е автор на 2 монографии и 60 публикации в научни списания

Златина Георгиева

Редактор в списание Forbes

Журналист с над 15 години опит в печатните медии. Професионалният й път започва от списанията Grazia и ОК!, а в момента е редактор във Forbes. През 2015 г. навлиза в сферата на образованието като участник в програма „Заедно в час“, в рамките на която е учител в начален етап и обучител. Образованието продължава да е нейна лична мисия – разработва авторски образователни материали „365 идеи“ и следва магистратура по Монтесори педагогика съм СУ.

Ираван Хира

Изпълнителен директор за България на Financial Times

Управляващ директор на The Financial Times (FT) в България. С доказан опит в изграждането на успешни бизнеси той има богат опит в разработването и изпълнението на дългосрочни корпоративни стратегически цели. Преди да се присъедини към FT е бил управляващ партньор на алтернативен инвестиционен фонд в Karoll Capital Management и е заемал ръководни позиции в Hewlett Packard (HP) и Hewlett Packard Enterprise (HPE) в продължение на повече от 20 години.

Илейн Самън

Международен консултант по социални политики

Професионалният й опит е в областта на правата на децата и тяхната закрила, като в миналото е била ръководите на НПО и служител на УНИЦЕФ. От 2015 г. активно работи като консултант по социални политики в държави с ниски и средни доходи, както и такива в нестабилно положение или в хуманитарна криза, като фокусът на работата й е закрилата на децата, социалната закрила, здравеопазването и образованието. Има специален интерес към алтернативната грижа и застъпничеството за правата на деца с увреждания.

Милена Драгийска

Главен изпълнителен директор на Lidl България

УправляваЛидл Българияот 2007 г., а започва кариерата си в „Lidl Германияпрез 2002 г. като регионален мениджър продажби и след това продължава професионалното си развитие в централата на Lidl. Член е на няколко управителни съвети: на Германо-българската индустриално-търговска камара, Съвета на жените в бизнеса в България, фондацияАмерика за България“, Българския форум на бизнес лидерите, Сдружението за модерна търговия, а от началото на 2023 г. и на Мрежата на Глобалния Договор в България

Орлин Павлов

Музикант

Един от любимите изпълнители на българската сцена, прочул се като вокал на група „Каффе“. Изключително успешната му соло кариера му носи многество награди, а освен това се изявява и като актьор, участвайки в множество успешни български филми и сериали.

Пейо Филипов

Музикант

Музикант и управител на пиано бар, известен на българската публика като вестоносецът от предаването „Имаш поща“ по НОВА телевизия.

Росица Симеонова

Зам.-декан на Факултета по педагогика на СУ

Доктор по педагогика и доцент по Социални дейности с над 25 години опит като преподавател, изследовател и научен ръководител в сферата на висшето образоване и консултант в сферата на образованието и социалната работа. Изследователските ѝ интереси и публикации са свързани с управлението на социалната работа и образованието, оценяването в образованието, правата на детето и др. Била е консултант и член на работни групи в МОН, МТСП, УНИЦЕФ България и Столична община.

Стефана Здравкова

Главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп

Изявен професионалист с познания за медийната среда и доказан опит в изграждането на екипи. Работила е за най-иновативните компании в съответните бизнес сфери. От 2019 до 2022 г. е изпълнителен директор на дъщерното дружество на Нова Броудкастинг Груп – Нет Инфо. Преди това е директор за България на eMAG и мениджър в компании като XEROX, Siemens Mobile, Logitech & Toshiba Europe. Понастоящем главен изпълнителен директор на Нова Броудкастинг Груп, част от United Media.