fbpx

За програмата

На 24 февруари животът на милиони украински деца и семейства се преобърна завинаги. Част от тях бяха принудени да се скрият в бункери, мазета и метро станции, а други – да избягат в съседни държави, оставяйки своите братя, бащи и дядовци. Знаем, че нищо не може да върне обратно изгубените животи и разбитите мечти, но вярваме, че всички заедно можем да им помогнем.

 

Мисия Украйна стартира като незабавен отговор на руската инвазия в Украйна и последвалата бежанска вълна към България. Още в началото на март 2022 година „За Нашите Деца“ инициира дарителска кампания, благодарение на която беше осигурена спешна хуманитарна подкрепа за приемни семейства и детски институции в Украйна.

 

До края на 2022 година организацията е подкрепила над 800 деца и възрастни в защитените си пространства в София и Пловдив. За 2023 година са осигурени ресурси за подкрепата на още над 1000 бежанци.

Как помагаме на семейства?

✅  Предоставяме хуманитарна подкрепа;

✅  Помощ за осигуряване на достъп до здравни, социални и образователни услуги;

✅  Културна медиация;

✅  Групи за психологическа подкрепа;

✅  Групи за самоподкрепа.

Какво правим за децата?

 

✅ Групови занимания;

✅ Групи по музикотерапия;

✅ Индивидуални сесии с психолог и логопед.

Мисия Украйна

Партньори

International Rescue Committee

Фондация „За Нашите Деца“ стартира изпълнението на проект „Комплексна грижа за украински бежанци в България“, с подкрепата и партньорството на International Rescue Committee (IRC). Благодарение на партньорството с IRC  ще укрепим капацитета на програмата и ще повишим възможностите си за подкрепа на деца и семейства, бягащи от конфликт.

Регионален алианс в подкрепа на украинските деца

Регионален алианс, включващ организации от България (фондация „За Нашите Деца“), Молдова (Parteneriate pentru fiecare copil), Грузия и Украйна (Партнерство „Кожній дитині“), произлизащи от общата организация „Every Child“, се обединяват в подкрепа на децата на Украйна, чрез Partnership for every child Ukraine. Четирите организации сключиха споразумение за подкрепа, което гарантира доброто управление на програмата и прозрачност на изразходваните средства. Фондация „За Нашите Деца“ е координатор на кампанията.

 

Войната ги лиши от детство.

 

Нека се опитаме да им го върнем.

💌 Дарете онлайн на www.detebg.org като след името си напишете „Украйна“

 

💌 Дарете по банков път

IBAN: BG32 RZBB 9155 1060 5337 67 –  BGN

IBAN: BG28 RZBB 9155 1460 5337 09 –  EUR

IBAN: BG38 RZBB 9155 1560 5337 39 –  GBP

IBAN: BG35 RZBB 9155 1160 5337 29 –  USD

Основание: Мисия Украйна

 

100% от всички дарения ще бъдат насочени към програмата на фондация „За Нашите Деца“ за подкрепа на украински деца и семейства, пристигнали в България.

Къде можете да ни намерите?

📍 София

Комплекс за ранно детско развитие
Фондация „За Нашите Деца“

ул. „Гюешево“ №21

 

📍 Пловдив

Комплекс за ранно детско развитие
Фондация „За Нашите Деца“

ул. Димитър Цончев №11

Екипа на програма „Мисия Украйна“ можете да видите ТУК.