fbpx

Най-голямото семейство за най-малките от нас

За детето семейството е всичко. Това са хората, които го закрилят и подкрепят. Това са хората, които празнуват с него първите крачки и са тези, които го изправят, когато пада. Те са онези, които бършат сълзите, прегръщат, насърчават, даряват с обич.

Вече повече от 30 години ние от фондация „За Нашите Деца“ събираме и създаваме семейства, за да могат децата в ранна възраст да живеят обичани, закриляни и подкрепени. Вярваме, че днес ние гордо можем да се наречем „Най-голямото семейство“ - съставено от социални работници, психолози, специалисти по ранно детско развитие, но и още – индивидуални и корпоративни дарители, дипломати, общественици, представители на държавните институции и хора, за които децата са най-важната кауза.

Ключов принос на фондацията

 • 25 000+

  подкрепени деца и семейства

 • 2

  Комплекса за ранно детско развитие в София и Пловдив

 • 100+

  специалисти, посветени на ранното детско развитие

 • 11

  общини, в които достигаме до най-малките

 • 19

  програми за деца, родители и специалисти

 • Безброй

  детски усмивки

Посланици на кампанията

"Във фондацията са замесени хора, с които сме една кръвна група. Близки са до нас. Изповядваме едни и същи идеи и морал. Чувстваме се страхотно като част от най-голямото семейство." - Весела Бабинова и Владимир Зомбори

"Усетих фондацията "За Нашите Деца" като една голяма любов. Като баща на две деца много ми се иска те да растат в свят с любов и повече емпатия." - Христо Пъдев

"Станах част от семейството на фондацията преди повече от 10 години. Когато видиш тези деца и се докоснеш до тях си много тъжен и плачеш. В същото време осъзнаваш колко е отговорно и има смисъл." - Орлин Павлов

Ранното детство предопределя в голяма степен здравето и благосъстоянието, уменията за учене и разгръщането на потенциала на всяко дете.

Днес в България близо 400 000 деца живеят в риск от бедност и социално изключване. Официалната статистика сочи, че 27 000 са децата с трайни увреждания, а колко са тези, които изпитват затруднение в развитието си или са с недиагностицирано увреждане - никой не знае.

Фондация “За Нашите Деца” посвещава своята работа да създаде среда и условие за пълноценно развитие на децата в риск от бедност, децата, разделени от своите родители поради насилие или неглижиране, децата с увреждания и специални потребности. С тях в нашите Комплекси за ранно детско развитие работят психолози, логопеди, рехабилитатори, кинезитерапевти, музикотерапевти и специалисти ранно детско развитие.

Вярваме, че всяко детство трябва да бъде щастливо и прекарано в сигурна семейна среда, затова подкрепяме биологични родители, самотни майки и татковци, приемни и осиновителни семейства. Предоставяме им социална, психологическа и материална подкрепа, развиваме техните родителски умения и им вдъхваме увереност и вяра, че ще се справят с всички предизвикателства.

Част от семейството ни:

Гергана Стойкова

Съсобственик и управител на The Smarts


"За мен фондация „За Нашите Деца“ е кауза и учител. Кауза, защото да работиш за Фондацията е равно на това да твориш добро за децата на България, а каква по-силна кауза от това? През годините ми е показвала не просто какво значи да помагаш, но и как точно да го правиш. Научила ме е да имам търпение и да вярвам, че доброто винаги побеждава, стига да не се отказваме и да продължаваме напред."

инж. Цветомир Велков

Генерален мениджър на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД


„Дънди Прешъс Металс“ започна да подкрепя фондация „За Нашите Деца“ преди повече от 15 години, защото грижата за благосъстоянието на обществото в регионален и в национален план е сред приоритетите ни като компания. Благодарение на общите ни усилия днес повече деца живеят по-добре, получават топлина и развиват потенциала си, така че да допринесат за нашето по-добро бъдеще.“

Ирина Купенска

Индивидуален дарител


„Дарителството е единствен по рода си акт на доброта, с който с малко, можем да променим много. Благодаря на фондация „За Нашите Деца“ за възможността да допринеса за тяхната кауза в тези трудни за много семейства времена.“

Цветомир Узунов

Член на Настоятелството


"Вярвам, че всеки от нас може да бъде двигател на положителна промяна в света, като помогне на тези, които имат нужда. Благодарен съм за възможността да бъда част от тази прекрасна кауза."

Тони Макмъри

Изпълнителен директор на Ingram Micro Bulgaria


"Подкрепата ми за фондацията ми позволява да видя от първа ръка страхотната работа, която върши - дейността в общността, подкрепата към децата в неравностойно положение и разнообразните услуги, които предлагат. Като британец, живеещ в България, аз съм горд да набирам средства и да повишавам осведомеността за тази ценна кауза чрез моето предизвикателство Bulgarian 56 Peaks Challenge."

Мария Милкова

Журналист и видеограф


"Работата ми е да разказвам истории. Когато работя с фондация „За нашите деца“ главен герой е детето. И знам, че винаги историята ще е със щастлив край."

Джорджия Арсова

Психолог във фондация "За Нашите Деца"


"За мен всеки отделен случай на дете и родител във фондацията е като разгръщането на непозната книга, която не само трябва да бъде четена внимателно, но за чието редактиране нейният автор ме кани и разчита с помощта ми историята му да бъде изяснена, героите - уважени и отразени, а той - подкрепен в бъдещите разкази.”

Янка Маркова

Социален работник в Детска къща


“Детската ни къща ми дава смисъл. Независимо, че работата ми е по-отговорна от всяка друга, съм истински щастлива. Децата ми дават повече емоция, независимо от трудностите.”

Станете част от семейството ни.

Кампанията се реализира с подкрепата на: