146 300 лв. набра благотворителен бизнес коктейл в подкрепа на Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив

Британският посланик, кметът на Пловдив и над 50 представители на местния бизнес подкрепиха каузата на фондация „За Нашите Деца“

май 19 2021

146 300 лв. в подкрепа на фондация „За Нашите Деца“ за създаването на Комплекс за ранно детско развитие дариха представители на бизнеса и на местната власт на благотворителен бизнес коктейл снощи.

100 000 лв. от тях са дарение от община Пловдив. Събитието, организирано в партньорство със сдружение „Бизнесът за Пловдив“ бе под патронажа на Н. Пр. Роб Диксън – посланик на Обединеното кралство в България, на него присъстваха кметът на община Пловдив г-н Здравко Димитров, дарители и партньори на организацията, представители на дипломатическата общност в града под тепетата.

„В една от най-трудните за човечеството години, аз съм изпълнена с надежда, защото виждам пред себе си истински визионери и хора, които не останаха безразлични към една от най-важните мисии на нас възрастните – да направим светът за децата едно по-добро място за живот, за игра, за развитие. Защото инвестицията в ранното детско развитие е с безценна възвръщаемост. В лицето на община Пловдив, ние откриваме партньор, който от създаването ни досега подкрепя усилията ни да създадем по-добри условия за развитие на децата в ранна възраст,“ сподели изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца“ – д-р Иванка Шалапатова.

„От това как се грижим за малките деца и възрастните се вижда колко е напреднало едно общество. Общината застава и винаги ще застава зад такива инициативи. Бих искал да благодаря на целия екип на фондация „За Нашите Деца“, който работи в Пловдив вече 10 години. Те влагат душа и сърце в своята работа и ние неведнъж сме давали своята висока оценка за приноса на фондацията към развитието на социалните услуги в града,“ каза кметът на Община Пловдив, Здравко Димитров, който е патрон на бъдещия Музей на деинституционализацията, който фондацията създава в партньорство с Foundling Museum Лондон.

„Много е вдъхновяващо да се види как и местната власт, и бизнесът подкрепят такива инициативи и се надявам тази подкрепа да продължи и занапред, защото съвместните усилия си заслужават в името на по-добрия живот на децата,“ с тези думи се обърна към гостите патронът на събитието Н. Пр. Роб Диксън, който призова гостите да подкрепят фондация „За Нашите Деца“  да сбъдне мечтата си за Пловдив – да създаде пространство, в което най-уязвимите деца и семейства да получат подкрепа за развитие от най-ранна възраст.

Набраните по време на благотворителния коктейл средства ще бъдат вложени в довършване на ремонта на предоставените от община Пловдив помещения на трети и пети етаж в бившия дом за деца, лишени от родителска грижа „Рада Киркович“, в които ще бъде разположен Комплексът за ранно детско развитие. Благодарение на набраните през последните 15 месеца средства и дарените строителни материали, вече е пред завършване реновирането на третия етаж, където ще бъдат  услугите за деца и семейства – обособени са зали за работа с деца и семейства, за психомоторика, рехабилитация, сензорна зала, специално помещение за работа на психолог с детето, така че то да бъде максимално спокойно. Предстои до края на месец май залите да бъдат напълно оборудвани и през юни екипът на фондацията да посрещне първите деца и семейства, които да подкрепи на място в Комплекса.

Продължават строително-ремонтните дейности в помещенията, в които ще бъдат Музеят на деинституционализация, единствен по рода си в Източна Европа, и Академията за учене и развитие, чиято дейност ще е насочена към развитието на специалистите, работещи с деца и семейства, родители, кандидат-осиновители и кандидат-приемни семейства.

Фондация „За Нашите Деца“ изказва своята благодарност на всички свои съмишленици и на 40-те компании, които вече подкрепиха ремонтните дейности за изграждането на Комплекса за ранно детско развитие.

Повече информация за Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив можете да прочетете тук: www.detebg.org/plovdiv

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.