165 деца останаха със своите семейства с помощта на фондация „За Нашите Деца“

22 новородени деца и техните родители подкрепи през първите три месеца на 2018 г. Фондация „За Нашите Деца“. Благорадерие на работата ни по програма „Предотвратяване на раздялата на новородени“ 14 бебета не постъпиха в институция и днес се радват на любовта и грижата на родните си семейства.

май 04 2018

22 новородени деца и техните родители подкрепи през първите три месеца на 2018 г. Фондация „За Нашите Деца“. Благорадерие на работата ни по програма „Предотвратяване на раздялата на новородени“ 14 бебета не постъпиха в институция и днес се радват на любовта и грижата на родните си семейства.

Експертите ни в гр. София и гр. Пловдив подкрепиха и 151 многодетни семейства, семейства живеещи в бедност, родители с увреждания или зависимости, семейства на новородени с увреждания или здравословен проблем, както и семейства на недоносени бебета. Щастливи сме, че благодарение на нашата програма „Семейна подкрепа за сигурна грижа“ въпреки трудностите, всички деца останаха в своите семейства.

Чрез нея помогнахме и на 3 деца, настанени в семейства на роднини и близки; 8 деца в осиновителни семейства; 10 деца жертви на насилие; 15 деца в риск от отпадане от училище; 4 деца с трудно поведение. Подкрепихме 31 деца и семейства в процес на реинтеграция.

Едно от семействата, на които помогнахме да не се разделят, е това на Лъчезара. Малката се появява на бял свят много мъничка – под 2 килограма. Тя е първото момиченце в семейството на Кирил и Мария, родители на още 3 момчета.

Екипът ни от Център за обществена подкрепа „Св. София“ научи за проблемите в семейството, когато от болницата ни уведомиха, че Мария си е тръгнала уплашена и без детенцето си. Срещнахме се с майката в семейния дом, разказа ни, че е бързала да се прибере, защото нямало кой да наглежда момченцата й. Призна ни, че е имала дълбоки съмнения дали ще се справи с грижите за още едно дете и то толкова крехко момиченце. Поговорихме и с родителите и ги помолихме добре да обмислят решението да изоставят детето си. Тръгнахме си, а Мария и Кирил много си говорили за Лъчезара, замислили се дали са взели правилното решение. Дали на малката принцеса няма да й е най-хубаво при мама и татко и тримата й батковци, които с нетърпение чакали своята сестричка. Междувременно екипът ни се срещна и с роднини на семейството, те изразиха готовност да направят всичко по силите си, за да помогнат с грижите за децата, ние също обещахме своята подкрепа.

 

И така, с подкрепата на специалистите ни от ЦОП и любовта, която изпитват към единственото си момиченце, Кирил и Мария решиха, да си върнат детето. Включихме ги в програмата „Семейна подкрепа за сигурна грижа“, чрез която получават съвети и насоки как да се грижат по-добре за малката, обещахме им, че ще ги посещаваме в дома им, за да се почувстват съвсем скоро достатъчно уверени, че могат да се справят сами.

Днес семейството на Кирил и Мария е отново цяло. Защото подкрепата, оказана навреме, променя съдби.


През първите три месеца на 2018 година фондация „За Нашите Деца“ подкрепи над 600 деца и семейства.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.