22 компании организираха коледни събития в помощ на изоставените деца

декември 20 2013

Кампанията „Тази Коледа чудесата правите Вие“ показва различен подход към благотворителността в България

Служителите на 22 водещи компании се включиха в коледната кампания на фондация „За Нашите Деца“ – „Тази Коледа чудесата правите Вие”. Те набират средства чрез провеждането на различни инициативи в техните офиси с цел осигуряване на семейства за изоставени деца. Сред най-интересните идеи за благотворителност са организирането на кино вечер в офиса, коледно караоке, дарение на последния работен час от 2013, базар на употребявани вещи, детски коледен концерт, благотворителен търг с ръчно изработени артикули.

„Радостни сме, че нетрадиционната ни коледна кампания предизвика толкова голям интерес сред служителите на 22 фирми. Много от тях заявиха, че ще продължат инициативата и след Коледа, защото тя ги е накарала да се почувстват истински значими и щастливи, от начина, по който даряват. Нашата цел беше да провокираме един различен подход към благотворителност, да предизвикаме усмивки и удовлетворение от дарителството. Искахме и служителите на фирмите да почувстват своя личен принос, че са помогнали на дете да не бъде изоставено. Благодарим на всички участници за силната ангажираност и за това, че заедно показахме, че можем да направим чудо в живота на много деца“ – коментира Теодора Стоименова, маркетинг мениджър на фондация „За Нашите Деца“.

Фондация „За Нашите Деца“ организира специално събитие за участниците в кампанията, за да им благодари за приноса към промяна на дарителските нагласи в България. Набраните средства от „Тази Коледа чудесата правите вие“ ще бъдат обявени през месец януари, когато приключат всички благотворителни събития на компаниите. Средствата ще бъдат използвани за спасяване на новородени бебета от изоставяне, намиране на приемни родители за деца, които не могат да живеят в родното си семейство, настаняване на бебета в Семейна къща, за да не отидат в социален дом.

В благотворителната кампания се включиха ABC Design & Communications, рекламна агенция I Do Advertising, печатница J Point, Крестън БулМар, Летище София ЕАД, Делойт, преводаческа агенция Софита, Компас, Cargill, PricewaterhouseCoopers Bulgaria, Dundee Precious Metals Челопеч, ICN.bg, Астра Зенека, Евробет, Евро Кетъринг, ЧСОУ Рьорих и информационен център www.infocall.bg.

Повече информация за кампанията и проведените инициативи, може да получите от уебсайта на инициативата www.yourmiracles.eu.

Партньори на „Тази Коледа чудесата правите Вие“ са рекламните агенции I do advertising, Ideas Lab, Студио Кипо, J Point, Бизнес Парк София, iMC Communications, CSR.bg, Host.bg и Българският форум на бизнес лидерите.

Медийни партньори на инициативата са списание „Твоят бизнес” и tbmagazine.net, Dir.bg, Actualno.com, News.bg, МениджърНюз, Economic.bg, BulgariaUtre.bg, iWoman.bg, Az-jenata.bg, Az-deteto.bg, Obekti.bg, NGObg.info – всички те безвъзмездно ще популяризират инициативата.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.