616 деца и семейства подкрепи фондация „За Нашите Деца“ през 2014 г.

Общо 616 деца и техните семейства получиха подкрепа в центровете на фондация „За Нашите Деца“ в София и Пловдив през 2014 г., 406 от които с висок риск от изоставяне.

февруари 28 2015

Общо 616 деца и техните семейства получиха подкрепа в центровете на фондация „За Нашите Деца“ в София и Пловдив през 2014 г., 406 от които с висок риск от изоставяне. 380 деца не прекрачиха входа на специализираните институции, като 348 от тях останаха в биологичните си семейства.

„За поредна година фондация „За Нашите Деца“ демонстрира ръст в броя на децата, чиито живот е подпомогнат. Всъщност, през 2014 г. имаме най-висок принос към стесняване входа към институциите, като сме спасили 380 деца от настаняван в тях, което само по себе си е много сериозен успех“, коментира директорът на фондацията Елка Налбантова и допълни: „Вече на пълен капацитет работи най-новата услуга на фондацията по ранна интервенция. Тя набира все по-висока популярност сред родителите и професионалистите, които търсят тази услуга“.

146 деца и техните родители бяха подкрепени през изминалата година от специалистите по ранна интервенция на фондация „За Нашите Деца, като по този начин помогнаха на деца със затруднения в развитието да разгърнат пълния си потенциал. През 2014 г. фондация „За Нашите Деца“ настани 66 деца в приемна грижа, като работи с 58 приемните семейства през годината. Нужните подготовка и обучения, за да станат приемни родители, предстои да преминат 41 кандидати. В края на 2014 г. започна строежът на Детската къща на фондация „За Нашите Деца“ – приемникът на функциониращата в момента Семейна къща, в която 14 деца намериха подслон за изминалата година, като 2 от тях се върнаха в биологичните си семейства, 5 бяха осиновени, а едно е настанено в приемно семейство.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.