Безплатен курс за кандидат-осиновители стартира в Пловдив

април 12 2016

Безплатен курс за кандидат-осиновители стартира Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ към фондация „За Нашите Деца“. Курсът включва 40 обучителни часа, през които всяко записало се семейство ще получи ценни познания за всички етапи, през които преминава в административен и психологически план по пътя към осъществяване на мечтата си – да даде обич и подкрепа на дете, разделено от биологичните си родители.

Програмата на обучение е утвърдена от Министерство на труда и социалната политика, в чиято сфера на дейност попадат осиновяванията в България. Част от курса е посветен на законовата рамка на осиновяването и тайната му. В друга се представя информация за развитието на децата от бебета до зрялост, като се засягат темите за привързаността, поведенческите проблеми и преодоляването им. Курсът се води от социален работник и психолог, които при нужда подкрепят кандидат-осиновителите и по време на следосиновителния процес.

За всички, които планират да осиновят дете, Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ е готов да стартира нов курс след получаване на направление от Отдел „Закрила на детето“. За целта семейството трябва подаде заявление в отдела, в което посочва като доставчик на социалната услуга: обучение – ЦОП „За деца и родители“-Пловдив.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.