fbpx

Cargill организира благотворителен обяд в Женева в подкрепа на приемна грижа

На 18 декември 2014 г. в Женева, международната компания Cargill проведе благотворителен обяд в подкрепа на фондация “За Нашите Деца”.

декември 19 2014

На 18 декември 2014 г. в Женева, международната компания Cargill проведе благотворителен обяд в подкрепа на фондация “За Нашите Деца”. Чрез инициативата компанията си постави за цел да сподели със свои ключови корпоративни партньори опит и добри практики в областта на социалната отговорност, както и да ги приобщи към мисията, която вече 4 години следва – подкрепа и развитие на приемната грижа в България.

Част от събитието бе благотворително наддаване за уникални картини, дарени на фондация „За Нашите Деца“ от български художници като Иван Яхнаджиев, Моника Тошева и талантливи деца, сред които Йоана Йорданова, Младен Маринов, Мишел Насри и Дамян Данов, което допринесе за набирането на почти 25 000 лв. в подкрепа на приемната грижа в България.

„За нашия екип, който работи заедно с Cargill вече 4 години, организирането на благотворителен обяд и осъществяването на среща с представители на международни компании беше изключително интересна идея. За мен като Изпълнителен директор на фондация “За Нашите Деца“ беше радост на събитието да установя, че всяка една от компаниите развива активна социална отговорност, която се е превърнала в неизменна част от тяхната бизнес стратегия.

По време на благотворителния обяд представих дейността на фондацията, проблемите, съществуващи в България, и решенията, които намираме за тях пред социално отговорни компании в международен мащаб. С гордост разказах за успеха от нашето съвместно партньорство с Cargill в намирането на приемни семейства на български деца, лишени от грижите на своите биологични семейства. Разбира се, за да продължаваме да творим добро и да предоставяме нужните грижи за децата, се надявам да намерим и много нови съмишленици, които да ни подкрепят.“, споделя Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.