Четири фирми и едно училище дариха пари, играчки и подкрепа в рамките на Коледния благотворителен тур

На коледен благотворителен тур беше екипът на фондация „За Нашите Деца”. В рамките на един ден той обиколи своите приятели от Моторола, Орифлейм, Първа частна английска гимназия, Радиокомпания Си Джей и ХЕПИ. Целта на коледния тур бе по нетрадиционен начин служителите на всички тези фирми да подкрепят инициативата на фондация „За Нашите Деца” за борба с изоставянето на бебета и подобряване живота на малчуганите в дома за медико-социални грижи „Св. София”.

декември 18 2008

На коледен благотворителен тур беше екипът на фондация „За Нашите Деца”. В рамките на един ден той обиколи своите приятели от Моторола, Орифлейм, Първа частна английска гимназия, Радиокомпания Си Джей и ХЕПИ. Целта на коледния тур бе по нетрадиционен начин служителите на всички тези фирми да подкрепят инициативата на фондация „За Нашите Деца” за борба с изоставянето на бебета и подобряване живота на малчуганите в дома за медико-социални грижи „Св. София”. В него живеят 45 деца от 0 до 3 г., които са лишени от родителска грижа.

Фондацията покани служителите, които обичат да даряват от личните си средства, но не знаят към кого да се обърнат или пък се притесняват дали отиват парите им на точното място. За целта компаниите получиха списък с необходимите за едно бебе първи неща, с които то да започне живота си, както и допълнителни неща – играчки, книжки, облекло, медикаменти и храна, които са нужни за децата до 3 г., с които работи нашият екип. В рамките на две седмици след това служителите имаха възможност да дарят пари в ръчно изработени кутии и да съберат стари дрешки и играчки за малчуганите.

Специален микробус, подарен за няколко часа от фирмата МИТВАС, обиколи офисите, от където взе даренията. Екипът на фондацията пък направи пред служителите кратко представяне на инициативата за борба с изоставянето на бебета. Работещите в четирите компании и учениците изразиха задоволството си от коледния тур за дарения, защото видяха с очите си конкретната помощ, която даряват, а като цяло всички се почувстваха заедно, сплотени от едно дело.

 

В рамките на инициативата бяха събрани близо 3000 лв., от които около 1700 лв. са събирани в продължение на две седмици от всички служители на ресторантската верига ХЕПИ.

В „Моторола – България” освен пари, служителите донесоха и играчки от своите деца, и нови дрешки, подходящи за бебета. Дарението връчи регионалния мениджър на компанията у нас.

 

 

„Орифлейм” пък посрещнаха своите стари приятели от фондация „За Нашите Деца” със специално направени пакети за новородени. В тях редом с коритото, в което ще бъде къпано бебето, служителите на козметичната фирма бяха оставили още бебешки дрехи, подходящи за изписването, козметика и др. Дарението връчи Милен Бонкалов – управител.

 

 

Едно от най-милите дарения, което фондация „За Нашите Деца” е получавала, беше от учениците на Първа частна английска гимназия „Уилям Шекспир”. Ден преди коледния тур момичетата и момчетата от училището сами купиха козметика за бебета, памперси, дрешки и др. Освен това потърсиха сред своите играчки подходящи за малки деца и ги събраха в една класна стая. Когато екипът на фондацията ги посети, те връчиха своето дарение заедно с поздравителна картичка от цялото училище.

 

Служителите на радиата N-Joy, Z-Rock, Класик ФМ и Джаз ФМ събраха близо 600 лв. в специална кутия, която сами бяха направили. Освен това младите майки донесоха играчки и дрехи, а също така и поздравите от своите деца, на които бяха разказали преди това къде ще отидат техните вече умалели дрехи. В офиса на четирите радиостанции екипът на фондация „За Нашите Деца” беше посрещнат много топло и с голямо нетърпение – като добър приятел, защото това не е първата инициатива, в която журналистите се включват. Само преди месец и половина всички те дружно хванаха четките и участваха в боядисването на оградата на Центъра за обществена подкрепа „Св.София”.

 

Първенци в коледния тур по бързина на броене на пари и съчетаване на работата с благородната кауза бяха служителите на ХЕПИ, които посрещнаха приятелите си от фондация „За Нашите Деца” в един от техните ресторанти. Докато носеха таблите с вкусна храна на своите клиенти, те намериха време да споделят своя успех – 1700 лв. в касичката – сума, събрана от всички служители.

 

От фондация „За Нашите Деца” всички компании получиха грамота за благодарност, както и по една коледна картичка за всеки служител.

Накрая – екипът на нашата организация благодари сърдечно на фирма МИТВАС, които дариха малкото симпатично микробусче, на добрия помощник Милена Димитрова, на Иван и на всички, които направиха поредното добро дело.

 

БЛАГОДАРИМ И НА ЕКИПА НА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ НАЧЕЛО С ИВАН ЧЕРКЕЗОВ ЗА ДОБРОВОЛНИЯ ТРУД!

 

 

Събраните средства и дарените дрехи и играчки ще накарат много деца да се усмихнат, да се заинтригуват и да им е топло през следващата година.

А пакетите за новородени, които дариха служителите на „Орифлейм”, ще зарадват първото бебе на 2009 г. в болница „Св. София”, както и още 9 родилки, които ще задържат бебетата си с нашата помощ.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.