fbpx

Фондация „За Нашите Деца“ и Ситибанк България – устойчиво партньорство в подкрепа на приемната грижа

За шеста поредна година Ситибанк България избраха да инвестират в усилията на фондацията да гарантира най-добри условия и подкрепа за развитие на децата, лишени от родителска грижа, които растат в приемни семейства.     

август 11 2021

За шеста поредна година нашите дългогодишни партньори Ситибанк България избраха да инвестират в усилията на фондацията да гарантира най-добри условия и подкрепа за развитие на децата, лишени от родителска грижа, които растат в подкрепяните от нас приемни семейства.

С осигурените от Сити средства и през тази година ние ще продължим да работим за повишаване на знанията и уменията на семействата, поели отговорността да дадат сигурност и родителска топлина на близо 40 приемни деца, ще осигурим необходимите терапии и допълнителна подкрепа за тези деца, както и възможност да се забавляват, да развиват талантите си и да учат, както всички техни връстници.

Гордеем се с партньорството си с фондация „За Нашите Деца“ и се радваме, че от 2015 година досега успяваме устойчиво да подобряваме живота на най-уязвимите деца в България. Целият екип на Ситибанк е съпричастен към каузата и вярва, че дори и с малки, но значими действия, заедно можем да допринесем за положителна и реална промяна в живота на приемните деца.“, сподели Григорий Ананиев, Управляващ директор Капиталови пазари на Сити за Централна и Източна Европа.

Благодарни сме на Ситибанк, че през 2020 година подкрепи и старта на нашия Дневен център за деца с увреждания и трудности в развитието, в който осигуряваме дневна и почасова грижа, както и индивидуални и групови развитийни и терапевтични сесии за преодоляване на затрудненията на децата. Усилията ни да се борим с последствията от пандемията от коронавирус, които стартираха със Сити през миналата година, ще продължат и през 2021 г., като отново с подкрепата на дарители и съмишленици ще подкрепяме семейства, изпаднали в затруднено положение или загубили работата си.

„Нищо не може да изкорени изцяло тъгата и празнотата в децата, които не могат да живеят с родните си мама и татко, но приемните семейства са най-добрият им шанс за едно по-щастливо и успешно бъдеще! Нужни са много разбиране, големи сърца и силна ценностна система, за да се разбере в дълбочина колко е важна семейната среда за всяко дете. Благодарим на Сити и техния екип, че вече 6 години са до нас в мисията ни да даряваме щастливо детство в семейство!“, сподели Мариана Тасева, заместник изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца“.

Гордеем се, че банката и нейните служители са част от семейството на фондация „За Нашите Деца“ и заедно успяваме всяка година да сбъдваме промяната за над 1000 деца в риск и техните семейства.