Core Assets проведоха поредица обучения за експертите на фондация „За Нашите Деца“

Световният лидер по приемна грижа, Core Assets, за трети път тази година проведе поредица от специализирани обучения, предназначени за социални работници, фамилни терапевти и психолози на фондация „За Нашите Деца“.

март 28 2012

Световният лидер по приемна грижа, Core Assets, за трети път тази година проведе поредица от специализирани обучения, предназначени за социални работници, фамилни терапевти и психолози на фондация „За Нашите Деца“. Обученията са част от съвместния проект на фондацията и Core Assets за развитието на приемна грижа в България.

В периода 19-22 март 2012 г. експертите на фондацията се запознаха с теми, свързани с екипното родителство, развитието на мозъка на децата, въздействието на травматичните ситуации върху детското развитие, основите на ментализиране и метализирането като процес в приемната грижа, силата на играта като начин на терапия и възпитание на децата.

Експертите на фондация „За Нашите Деца“ имаха възможност да участват и в интерактивни занимания по време на обученията, които им позволиха да свържат конкретния си опит за работа с приемни семейства и деца с новата информация, предоставена от специалистите на Core Assets Криси Ролф и Андреа Татършел. Г-жа Ролф и г-жа Татършел проведоха индивидуални консултации с експертите на фондацията по зададени от тях теми, които се оказаха изключително полезни и целенасочени са разрешаване на конкретни казуси от ежедневната работа с деца и приемни родители.

Нашите фамилните терапевти, психолозите и социалните работници усилено работят, за да намерят най-адекватно и ефективно практическо приложение на получената информация и да адаптират натрупаните знания по начин, който да реферира директно проблемите на децата и приемните семейства.

Домакин на обучението за пореден път беше Интер Експо Център, който допринесе с уюта, спокойствието и цялостната успешност на инициативата.  

 

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.