Core Asstes учат специалистите на „За Нашите Деца” как да правят добри оценки на кандидати за приемни родители

През февруари 13 специалисти от „За Нашите Деца” преминаха през четиридневно обучение за подобряване на практиката си по проучване и оценка на кандидати за приемни родители.

март 13 2012

През февруари 13 специалисти от „За Нашите Деца” преминаха през четиридневно обучение за подобряване на практиката си по проучване и оценка на кандидати за приемни родители. Обучението проведе Джейн Уестъкът, водещ експерт от Core Assets, които са световни лидери в приемната грижаДжейн използва различни интерактивни методи, за да помогне на социалните работници, психолози и фамилни терапевти на фондацията надникнат в живота на кандидатите и по този начин да успеят да направят обективна оценка на техния капацитет за грижа за чуждо дете в дома си.

Екипите ни бяха активни участници в обучението, като разиграваха ролеви игри, решаваха практически казуси и водиха дебати за това коя е правилната мотивация на кандидатите. През последния ден от обучението Джейн даде свое професионално мнение за решаването на случаи от практиката на нашите колеги. Особено внимание обучителят обърна на подготовката на биологичните деца на кандидатите, които като членове на същото домакинство, имат важна роля в грижата за детето.

Това е второто обучение, което Джейн провежда за екипите по приемна грижа на „За Нашите Деца”. В знак на благодарност за нейния принос към тяхното професионално развитие и с пожелание за здраве и много успехи, на сбогуване екипът на фондацията й подари мартеничка. Тя вече краси един от цъфналите храсти в градината на дома й в Англия и ще остане там като спомен от колегите й от България.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.