Ден на превенцията проведохме в болница „Св.София”

Екипът на детския център на фондация „За Нашите Деца” в столицата организира „Ден на превенция на изоставянето” в ПСАГБАЛ „Света София”.

декември 15 2011

Екипът на детския център на фондация „За Нашите Деца” в столицата организира „Ден на превенция на изоставянето” в ПСАГБАЛ „Света София”. Събитието протече при изключително висок интерес от страна на пациенти, посетители семейства и роднини на родилки, бременни жени и служители на болницата.

Социалните работници на фондацията започнаха деня с демонстрация за първи грижи за новороденото. Показахме на бъдещи татковци, майки и баби как се повива, къпе и храни новороденото. Една от майките на бебе на 3 дни първа се включи в къпането на бебето и сподели, че това ще й е много полезно в бъдещите грижи за детето й. В обучението се включи активно и бъдеща „кака”, която много искаше да научи как да помага на майка си в храненето на новороденото.

Предоставени бяха книжки за първите дни с бебето, материали за курсовете, които се провеждат в центъра. От детския център предвиждат и през следваща година да провеждат подобни дни, защото е много важно бъдещите родители да разполагат с достатъчно информация за отглеждането на детето и най-вече да знаят къде могат да намерят подкрепа от специалисти. Услугите на центърът на фондацията са напълно безплатни. Центърът се намира на ул. Гюешево 21 и работи всеки делничен ден от 09:00 до 17:30 ч.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.