fbpx

Детска къща

Детска къща е пристан на надеждата за деца, разделени временно или изоставени от своите биологични родители.

януари 19 2001

Детска къща е пристан на надеждата за деца, разделени временно или изоставени от своите биологични родители. Те не се различават по нищо от всички останали деца и заслужават най-добрата грижа, обич и подкрепа. Създадена през 2012 година, Детска къща дава временен подслон, уют и топлота за 6 деца на възраст до 7 години, докато за тях се намери осиновително или приемно семейство, или бъдат събрани отново с биологичните си родители.

От създаването си до края на 2020 година през Детска къща са преминали 57 деца. В нея те получиха обич, подкрепа и любящи грижи екипа на къщата. В нея за децата се грижи екип от висококвалифицирани детегледачки, като при необходимост спрямо децата, към тях се присъединяват и различни специалисти от Комплекса за ранно детско развитие – логопед, психолог, рехабилитатор. 

При нас децата (от 3 до 7 г.) пристигат, изведени по спешност заради насилие в родното семейство, липса на възможност и капацитет да се грижат за тях, неглижиране или изоставяне. Много от тях са живели на улицата и за първи път разбират какво е да се храниш 4 пъти на ден, да заспиш в чисти чаршафи, да имаш собствени дрешки и играчки. В Детска къща голяма част от децата за първи път празнуват Коледа, рожден ден и Великден. Въпреки, че децата са временно при нас, ние вярваме, че дните им трябва да са весели, смислени и изпълнени с внимание, докато мечтата им да заживеят в своето семейство се превърне в реалност.

Научете повече за нашата Детска къща тук.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.