fbpx

Дипломати в подкрепа на ранното детско развитие в България.

декември 10 2021

На 3 декември фондация „За Нашите Деца“ приветства в Комплекса си за ранно детско развитие в София част от посланиците, които подкрепиха най-голямото ни благотворително събитие за годината Вечер на добродетелите. Изпълнителният директор на фондацията д-р Иванка Шалапатова посрещна посланиците на Турция – Н. Пр. г-жа Айлин Секизкьок, Мароко – Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, Индонезия – Н. Пр. г-н Иуан Богананта, Финландия – Н. Пр. г-жа Кристина Кувая, Германия – Н. Пр. г-н Кристоф Айххорн и Великобритания – Н. Пр. г-н Роб Диксън.

Посланиците разгледаха Комплекса за ранно детско развитие  и специализираните зали за работа с деца и семейства – сензорна зала, зала за психомоторика и библиотека на играчките. От специалистите, работещи пряко с децата и семействата, те научиха как комплексният подход, който прилагаме позволява да посрещнем всички специфични нужди на децата на едно място. Това е възможно благодарение на мултидисциплинарния ни екип  от психолози, социални асистенти, специален педагог, рехабилитатор, логопед и много други отдадени експерти, за които ранното детско развитие е кауза. След обиколката на Комплекса, гостите се насладиха и на вкусен обяд, приготвен специално за тях от нашите дългогодишни партньори от Red Devil Catering

Заедно с част от членовете на Настоятелството на фондация „За Нашите Деца“ г-жа Иванка Шалапатова благодари на дипломатите за ангажираността им с каузата на фондацията и на Вечер на добродетелите, за дарените от тях предмети и ексклузивни преживявания, които допринесоха значително за най-успешното благотворително наддаване в дванадесетгодишната историята на фондонабирателното ни събитие:

„Вашата подадена ръка в името на щастливото детство и бъдещето на България е изключително ценна за нас. Неслучайно избрахме настоящата среща да премине под мото „с грижа за благосъстоянието на децата“, тъй като вие я декларирахте, като ни се доверихте и подкрепихте. Вярваме, че това успешно сътрудничество в ранното детско развитие ще продължи и през следващите години и заедно ще привлечем още повече съмишленици и партньори.“

По време на срещата Н. Пр. г-жа Айлин Секизкьок и д-р Иванка Шалапатова поставиха началото на ново сътрудничество. Те дадоха старт на проекта за реновиране на двора на Комплекса за ранно детско развитие под патронажа на Турската международна агенция за сътрудничество и развитие към Министерството на културата и туризма на Република Турция.

Вярваме, че гарант за успех и постигане на целите в областта на социалните услуги за деца в страната са партньорството, диалогът и съвместните усилия на държавата, местните власти, неправителствените и донорски организации, академичната общност, дипломатическите и международни партньори, медиите и гражданите.

Фондацията е част от редица международни организации и асоциации. Като лидер в ранното детско развитие работим активно за включването и приобщаването на всички заинтересовани страни. Общите усилия за това най-малките деца да имат възможност да разгърнат пълния си потенциал е инвестиция, касаеща всички на национално и международно ниво.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.