fbpx

Дядо Коледа дойде за децата, на които помагаме

декември 19 2013

Тази част от годината е типична със своето предпразнично суетене. Всички трескаво купуват подаръци за любимите си хора и забързани подготвят празника, сред коледната украса, която вече блещука навсякъде.

Но има една част от нашето общество, за която дните на най-светлите християнски празници не са по-различни от всички останали дни. Това са децата без родители, които са обречени да прекарат детството си между стените на институция, която ги лишава от чувството за празник, уют и семейна топлина. Ние от фондация „За Нашите Деца“ не спираме да търсим семейства за тези деца, но все още хиляди от тях прекарват празниците в социалните домове.

Екипът на нашия Център за обществена подкрепа „Света София“ организира коледно тържество за децата от дома за бебета „Света София“. Тържество, изпълнено с много радост и детски смях. Тържество, което бе първото такова в живота на някои от децата.

За настроението на всички допринесе участието на малчуганите от Детско-юношески танцов ансамбъл „Зорница”. Те представиха своята програма, след което раздадоха подаръци на децата. Празникът продължи с много танци, игри и купища лакомства.

Още две тържества бяха организирани за децата и семействата, на които нашите центрове в София помагат. Дядо Коледа зарадва малките палавници с чувал пълен с изненади, в който децата нямаха търпение да надникват, за да видят какви подаръци ги очакват. В знак на благодарност те поздравиха добрия белобрад старец с една от любимите си детски песнички „Зеленчуци, който не яде“. Красивата Снежанка се погрижи за веселото настроение на децата с различни забавни игри, които предизвикваха бурен смях и безброй усмивки. Малчуганите танцуваха от сърце под звуците на коледни песни по време на организираната за тях детска дискотека.

Екипът на фондация „За Нашите Деца” си пожелава да вижда децата, на които помага, всеки един ден усмихнати и щастливи, както на коледните празници. Прекрасните тържества се случиха с подкрепата на еКомера, Евробет, Ротари и Хиполенд, които осигуриха и подаръци за всички деца.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.