Дядо Коледа зарадва с много подаръци и децата, настанени в приемни семейства на фондация „За Нашите Деца“

декември 18 2017

С много специални изненади и забавления, от фондация „За Нашите Деца“ посрещнахме дългоочаквания Дядо Коледа с децата, за които се грижат нашите любвеобилни приемни семейства.

Празненството бе изпълнено с много емоции, игри и щастливи детски усмивки. Малчуганите се срещнаха с Дядо Коледа и се забавляваха на катерушките в детски център в столицата, а по-големите деца играха боулинг заедно с приемните си родители и екипа на фондацията. За всички имаше подаръци, безвъзмездно дарени от приятелите ни от Ситибанк, които за трета поредна година сбъдват коледните мечти на деца, подкрепяни от фондацията.

Запалени от разказите на приемните родители и досега с децата, представители на персонала на детския център ни разпитаха за това как да станат доброволци към организацията.

От фондация „За Нашите Деца“ сме щастливи, че тези деца няма да посрещнат най-светлия празник зад стените на институциите, а ще се радват на топлота и семеен уют.

Фондация „За Нашите Деца” е създател на първия в България Център по приемна грижа. В него екип от специалисти набира, обучава и подкрепя кандидат-приемни и приемни семейства, приели в дома си деца, които не могат да живеят в родното си семейство. Освен експертна подкрепа, семействата получават регулярно и други различни видове подкрепа: еднократна финансова помощ при настаняване на дете, ежемесечна финансова помощ, материална подкрепа, организиране на празници по различни поводи (рожден ден, Коледа, 1-ви юни), обезпечаване  включването на приемните деца в социализиращи дейности и рехабилитация при необходимост. Към края на ноември т.г. 37 деца живеят в подготвени и подкрепяни от нас приемни семейства.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.