fbpx

Експерти на фондация „За Нашите Деца“ заредени с нови знания и опит от над 60 страни по света

Колегите Вяра Панайотова, специалист Социални услуги в центъра за обществена подкрепа „Св. София„, и Доброслава Стоилова, експерт Проекти и социална работа, участваха на международната конференция „Подобряване на благосъстоянието на малките деца и техните семейства“ в Лейден, Холандия.

юни 27 2019

Колегите Вяра Панайотова, специалист Социални услуги в центъра за обществена подкрепа „Св. София„, и Доброслава Стоилова, експерт Проекти и социална работа, участваха на международната конференция „Подобряване на благосъстоянието на малките деца и техните семейства в Лейден, Холандия. Форумът бе организиран от Международната асоциация „Стъпка по стъпка“ (ISSA), чийто член фондация За Нашите Деца“ е от 2016 г., и събра експерти от над 60 държави. Над 400 специалисти, работещи в сферата обмениха знания, опит и практики в сферата на ранното детско развитие.

Новостите от 21 век в грижата за деца в ранната възраст и включването на бащите в грижата за децата бяха сред темите на уъркшоповете по време на конференцията. Обсъдени бяха възможностите за развитие и подобряването на услугите за ранно детско развитие. Фокусът беше поставен върху подкрепата, улесняването и стимулирането на родителите в грижата за децата им особено през първите 1000 дни от раждането на детето.

Уникална технология даде възможност на участниците във форума да се върнат назад във времето и да видят света през детските очи, учиха се да преодоляват предизвикателствата на света около тях, да ходят, да заобикалят или прескачат камъчета, които които изглеждаха големи канари.

Дневен център в Хага и детска градина в Лейден отвориха вратите си за гостите и ги запознаха . Така имахме безценната възможност да се запознаем отблизо с работещите там, както и да черпим от практиката на място.

Знанията и опита, придобити по време на конференцията екипът на фондацията ще приложи в работата си с децата и семействата, които подкрепя фондацията.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.