Фондация „За Нашите Деца” бе домакин на двудневна среща по планиране на младежката програма на ИФКО

На 23 и 24 юли фондация „За Нашите Деца“ беше домакин на консултативна среща, на която се планира структурата и съдържанието на младежката програма за годишната конференция на ИФКО през 2012.

август 23 2012

На 23 и 24 юли фондация „За Нашите Деца“ беше домакин на консултативна среща, на която се планира структурата и съдържанието на младежката програма за годишната конференция на ИФКО през 2012.

В срещата взеха участие шестима младежи, свързани по различен начин с проблемите на алтернативната грижа, представители на екипа и стажанти във фондация „За Нашите Деца“. Фасилитатор на двудневната програма беше Джийн-Ан Кенеди – вицепрезидент на ИФКО и председател на младежката мрежа Power4Youth.

Двудневната среща по обсъждане на младежката програма на ИФКО 2012 се превърна в платформа за споделяне, придобиване на опит, нови знания и създаване на познанства между участниците в работните сесии.

По време на срещата бяха разгледани някои от елементите на предишни конференции на ИФКО и се обсъди кои от тях да се включат в тазгодишната младежка програма. Много важна част от дискусията беше свързана с това какво участниците искат да правят заедно с други български младежи след края на конференцията.

Mладежите създадоха различни арт-послания до други като тях, за да ги поканят на конференцията чрез интернет и Фейсбук страницата на групата. Те споделиха и своето желание да посрещнат други млади хора в тяхната страна като повод за обмен на знания и запознаване с различни култури.

Краят на дългия ден приключи в залата на боулинг. Играта на боулинг е традиция и основна част от социализиращата програма по време на младежките ИФКО конференции. Именно затова участниците в консултативната среща, заедно с част от екипа на фондация „За Нашите Деца” и фасилитаторът на програмата се включиха в оспорван боулинг турнир, резултатът от който беше много забавление и приятни спомени за всички.

Всички младежи, които участваха в подготвителната среща, ще бъдат част от ИФКО конференцията тази есен като признание за доброволния им труд.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.