Фондация „За Нашите Деца“ отличена със знака на ДАЗД – „Аз гарантирам щастливо детство“

На официална церемония в Деня на християнското семейство /21.11/ фондация „За Нашите Деца“ бе наградена с отличителния знак на Държавна агенция за закрила на детето „Аз гарантирам щастливо детство“, който се присъжда за първа година като признание за гарантиране на правата на детето.

ноември 22 2018

На официална церемония в Деня на християнското семейство /21.11/ фондация „За Нашите Деца“ бе наградена с отличителния знак на Държавна агенция за закрила на детето „Аз гарантирам щастливо детство“, който се присъжда за първа година като признание за гарантиране на правата на детето.

Фондацията получи втора награда в категория „Устойчиво развитие“ на социалните ни услуги, предоставяни в Центровете за обществена подкрепа в гр. София и гр. Пловдив.

 

От създаването си досега Центровете ни са помогнали на 4824  деца и семейства в риск. Фондацията има сключени споразумения с 6 болници в двата града, благодарение на които спасихме 675 новородени от раздяла с техните родители. Екипите ни в гр. София и гр. Пловдив са обучили близо 1200 бъдещи и настоящи биологични майки и татковци, приемни и осиновителни семейства, а повече от 380 кандидат-осиновители са минали през курсовете, които организираме редовно. Устойчивото ни партньорство с отделите „Закрила на детето“ и доверието в експертизата и професионалнизма на нашите социални работници,  ни помогна да подкрепим повече от 280 деца в процес на реинтеграция, голяма част от които с трудности в развитието.

„Посвещавам тази много специална награда на всички 73 колеги от екипа на фондацията, на всички инвеститори, за които е важно нас да ни има! Благодаря на всички в залата! Само всички заедно можем да се преборим всяко семейство да е подкрепено! Няма по-ценно от това всяко дете да живее в сигурна семейна среда!“, каза изпълнитекният ни директор Иванка Шалапатова.

Освен лидер в предоставянето на качествени и интегрирани социални услуги за деца и родители, фондация „За Нашите Деца“ е ключов участник в процеса на деинституционализация на децата и затварянето на входа към домовете за деца. В плановете на организацията е разширяването на работата по предотвратяване на раздялата родилни отделения и разгръщане на дейността ни в нови общини. Предстои създаването на Комплекси за ранно детско развитие, които ще дадат възможност да увеличим обема и качеството на подкрепа към семейства в риск от раздяла със своето дете. В целите на организацията за следващите години е разкриването на високо-технологичен Обучителен център в гр. Пловдив, където чрез съвременни технологии и интерактивни методи  ще провеждаме обучения за специалисти, деца и родители.

 

За фондация „За Нашите Деца“ е важно да гарантира устойчивост на услугите, които предоставя. Ние работим в тази посока, защото това ни дава възможност да реализираме нашата основна мисия – повече деца в България да живеят в сигурна и развиваща семейна среда.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.