fbpx

Фондация „За Нашите Деца“ проведе тенис събитие за децата, които подкрепя

юни 22 2024

На 22 юни 2024 г. фондация „За Нашите деца“ организира спортно събитие в гр. София под надслов „Тенис За Нашите Деца“, в партньорство с Тенис клуб 15-40. Събитието се реализира по инициатива на адвокат Виктор Гугушев, член на Настоятелството на организацията.

Водени от идеята, че всяко дете трябва да има възможност да се докосне до света на спорта, заедно с редица партньори, организаторите успяха да направят малките гости главни герои на корта. Децата, подкрепяни чрез различни услуги на фондация „За Нашите Деца“, се запознаха с тениса и споделиха време на открито със свои връстници.

„С много обич, вълнение и ентусиазъм организирахме този ден. Защото няма нищо по-важно от това децата да имат слънчево детство и любящи семейства. Няма нищо по-важно от това да виждаме толкова усмихнати детски лица.

Само за изминалата година организацията ни подкрепи 4542 деца, родители и специалисти в рамките на близо 10 000 реализирани дейности. Обръщайки се назад, изпитвам чувство на гордост и надежда.“, сподели г-жа Мариана Тасева, изпълнителен директор на фондацията по време на официалното откриване.

Събитието стартира с демонстрация между г-н Виктор Гугушев и треньори от Тенис клуб 15-40, а малко след това децата имаха възможност да се включат в различни забавни спортни дейности, игри и изненади.

„Фондацията е тази искрица надежда там, където понякога историята е по-тъжна и по-мрачна. Ако фондацията е искрата, то пламъкът са децата в нея.

И това ни обединява. Живеем във времена, в които повечето хора са фокусирани сякаш върху това, което ни разединява.

Щастлив съм, че днес сме тук заедно и показваме, че сме обединени за бъдещето на децата, на нашите деца.“, каза г-н Гугушев, член на Настоятелството на организацията.

„Радваме се, че отново имахме възможността да домакинстваме събитие с кауза – в продължение на убедеността ни, че тенисът е способ за изграждане на здраво детство, дисциплина, взаимно уважение и безкрайна радост за децата.“, споделиха г-н Пресиян Коев и г-н Добровест Пенев, членове на Управителния съвет на Тенис клуб 15-40.

„Тенис за нашите деца“ се организира с любезното домакинство на водещия български треньор по тенис г-н Пресиян Коев и Тенис клуб 15-40, и в партньорство с Адвокатско дружество „Гугушев и партньори“ , Skapto, Девин Изворна, GED, Изида, Hall of fame Hristo Stoitchkov и Столична община.

Медийни партньори са Нова Броудкастинг Груп и Българската телеграфна агенция.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.