Фондация „За Нашите Деца“ с детски празници в София и Пловдив

Заместник кметът на Пловдив Анести Тимчев – патрон на детския празник в УМБАЛ „Пълмед“

юни 01 2021

Фондация „За Нашите Деца“ организира незабравим празник за децата в Детско отделение на УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив в Международния ден на детето. Специални гости на малките пациенти бяха инж. Анести Тимчев, заместник кмет „Екология и здравеопазване“ на община Пловдив и патрон на събитието, изпълнителният директор на организацията д-р Иванка Шалапатова, управителят на болницата д-р Лепарова.

Куклено шоу, много балони и подаръци, бяха част от изненадите, подготвени специално за малките пациенти, които малко преди началото на тържеството бяха превърнати в приказни герои от художник, който изрисува личицата им.

„Радвайте се, че имате прекрасни деца, радвайте се, че животът ви е срещнал с добри хора, радвайте се, че можете да им дадете и любов, и прегръдка, и всичко останало, от което те имат нужда. Радвайте се, че животът ви среща с такива прекрасни хора като Ваня Шалапатова и екипа й. Такива хора не се срещат всеки ден. Добрите идеи на фондацията чрез нас трябва да станат добри идеи на обществото. Децата трябва да бъдат основната ни грижа. Защото животът след нас, зависи от това, което им дадем сега. Защото сме длъжни да им дадем възможности да се развиват. Нашите деца ще занесат в бъдещето това, което им дадем, ако им дадем любов, ще занесат любов. Бъдете здрави, весели, щастливи! Имайте късмет и добри хора около вас!“, обърна се към децата и родителите инж. Анести Тимчев.

„Честит празник, мили деца! За мен вълнението днес е голямо, защото виждам прегърнати от майките си деца. Благодаря за това, че се грижите и обичате вашите деца. Без вашата обич нашите усилия остават напразни.“, обърна се към децата и родителите им д-р Шалапатова.

Тя благодари за доверието на управителя д-р Лепарова и на целия екип на болница „Пълмед“. „Заедно с лекарите специалисти ние трябва да направим всичко възможно при криза в семейство да сме близо до родителите и до децата.“

Само през миналата година 14 деца в Пловдив не бяха изоставени на грижата на държавата от своите родители, именно благодарение на нашето партньорство с УМБАЛ Пловдив, Родилно отделение „Весела“ към МБАЛ „Св. Мина“, АГ „Селена“ и УМБАЛ „Пълмед“. 29 деца, които се родиха с увреждания и трудности в развитието, останаха в семействата си, благодарение на подкрепата на екипа на фондацията към родителите им. Над 100 родители през миналата година посетиха курсовете за родителски умения на организацията.

„Благодаря за доверието. Моята лична надежда е, че партньорството ни, уважаеми приятели, и със сътрудничеството с общината, ще продължи“ – обърна се д-р Шалапатова към лекарите.

Тя подари на Детското отделение в УМБАЛ „Пълмед“ рисунка, олицетворяваща живота, щастието и това, че няма граници за доброто, когато сме заедно.

„Надявам се днешният ден да затвърждава партньорството между нас, за което имаме и подкрепата на общината, за да дадем силен старт в живота на децата. Не трябва да позволяваме нито едно дете заради крехката си възраст, или заради трудностите на родителите му, да бъде изоставено, или да изостане в развитието си“ –  каза при срещата си с неонатолозите в Акушеро-гинекологично отделение на УМБАЛ „Пълмед“ д-р Шалапатова.

Тя благодари на община Пловдив за подкрепата за затвърждаването на сътрудничеството между здравната и социалната системи в името на децата.

„Честит празник деца, на вас и вашите родители! Бъдете здрави и щастливи и никога повече не посрещайте 1 юни в отделението! Честит двоен празник  – 1 юни и 12 годишнина от създаването на екипа на Детско отделение. Благодаря ви, че с много любов и с подкрепата на фондация „За Нашите Деца“ и други организации се грижите за бързото оздравяване на малките пациенти.“ –  заяви д-р Цветанка Лепарова, управител на УМБАЛ “Пълмед“.

 

Десетки, подкрепяни от организацията деца се забавляваха в Комплекс за ранно детско развитие в София

Десетки деца, подкрепяни от фондация „За Нашите Деца“ се забавляваха на 1 юни в Комплекса за ранно детско развитие в София.

Празникът започна с концерт на малките певци от Voice Academy, чиито прекрасни изпълнения, пропъдиха дъждовните облаци и, макар за кратко, слънцето огря детските личица. Децата танцуваха, пяха и играха със специалните си гости – принцеса Елза и пиратът Джак, а вълшебните ръце на Шапкаря художник преобразиха лицата им, като двора на комплекса се изпълни със супергерои и феи. За малчуганите беше осигурен вкусен сладолед от Jimmi‘s, както и най-вкусните вафли, солети и сироп от Хармоника. Всяко дете, получи подарък играчка, които БАРТ любезно дариха за празника.

“Екипът на фондацията е безкрайно благодарен за доверието и отношението на семействата към това, което правим. Днешният празник е поредният повод, който ни напомня, че ако детството е в сърцата и душите ни, ние няма да остареем. Честит празник на малки и големи!”, сподели Мариана Тасева, заместник изпълнителен директор “Социални дейности и интегрирани услуги“.

 

През 2020 г. фондацията помогна на 2307 деца, семейства и специалисти. 1617 от тях получиха подкрепа в центровете за социални услуги в София и Пловдив: 27 новородени деца бяха спасени от изоставяне; в 277 семейства предотвратихме риска от раздяла с детето, подкрепихме 154 деца и родители по програма „Ранно детско развитие“, 131 семейства бяха подкрепени в критична ситуация, породена от пандемията. Подкрепихме социализацията на 22 деца, поверени на грижата на държавата, на 33 деца осигурихме обич и грижа в приемно семейство, на 12 деца предоставихме временна грижа и подслон в Детска къща.

930 деца, родители и специалисти подкрепи фондация „За Нашите Деца“ само за първите 4 месеца на тази година.