fbpx

Фондация “За Нашите Деца” стартира клуб “Доброносци” за активни млади хора от цялата страна

Клуб Доброносци е общност, вдъхновение и подкрепа - всичко това обединено около каузата на организацията - всяко дете в България да живее и да се развива обичано в семейство

юни 10 2024

Фондация “За Нашите Деца” дава старт на клуб за младежки активизъм и доброволчество. Клуб “Доброносци” е нов път за развитие на организацията, който води до разширение на дейността и включване на съвсем нови групи от обществото. В него ще участват младежи на възраст от 13 до 19 години от цялата страна, които чрез различни дейности ще подкрепят работата на фондацията и ще придобият нови знания и умения.  

Визиите и героите на клуба са дело на Алекси Иванов, артист в сферата на улично изкуство, който от дълги години разработва обекти в градска среда, съвременни стенописи и илюстрация.  

“Нашите Доброносци ще имат възможност да вършат различни добри дела – да организират събития с кауза, да строят замъци от лего с децата, които подкрепяме, да се запознаят с успешни хора, които вдъхновяват, да творят с кауза. Също така ще научат повече за правата на децата, за това как да общуват с деца със специфични потребности и колко е важно да бъдем съпричастни с трудностите на другите.”, споделят от фондация “За Нашите Деца”. 

Още преди клубът да стартира официално своята работа, вече са реализирани няколко фондонабирателни и доброволчески инициативи от десетки млади хора от столичните училища 51 СУ “Елисавета Багряна” и 22 СЕУ “Георги С. Раковски”, както и от СУ “Христо Ботев” и Театрално ателие “Брависими” от гр. Нова Загора.  

Клуб Доброносци ще донесе надежда, радост и развитие за децата на България. Научете повече тук: https://detebg.org/klub-dobronostzi/ 

Програма за редовни дарения

Ре:дарител

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.