Галерия ArtBox и фондация “За Нашите Деца” обединяват усилия в спасяването на бебета от изоставяне

Галерия ArtBox е най-новият партньор на фондация “За Нашите Деца” в усилията й да спре входа към социалните институции в страната ни.

февруари 24 2015

Галерия ArtBox е най-новият партньор на фондация “За Нашите Деца” в усилията й да спре входа към социалните институции в страната ни. През 2015 г., в рамките на проекта ART BOX For Our Children, галерията ще подкрепи каузата спасяване на бебета от изоставяне, като отчислява процент от продажбата на изложените в нея творби.

„За нас като галерия и като граждани е важно да отдадем личната си отговорност на подобна кауза. В дългосрочен план превенцията на изоставянето на бебета е важен процес, който ще даде своите устойчиви резултати и ще създаде условия за намаляване на подобни случаи. Ние вярваме, че изкуството и артистите имат своята важна роля в този процес, и с голямо желание се присъединяваме към тази благородна и необходима кауза.“ – споделят Миро Милев и Олга Босева, собственици на ArtBox.

Проектът ART BOX For Our Children стартира на 17-ти февруари 2015 г. с изложба на младата художничка Велина Петрова, като 50 лв. от продажбата на всяка нейна картина ще бъдат инвестирани в усилията на фондация “За Нашите Деца” да спре изоставянето на бебета в България. „С радост се съгласих да подкрепя каузата на фондация „За Нашите Деца“, предложена ми от галерия АrtBox, за превенция на изоставянето на бебета, тъй като това е един важен и наболял проблем в нашата страна и смятам, че има много неща, които могат да се направят по въпроса. Аз самата съм майка и мисля, че няма по-важно нещо от това децата ни да живеят и растат в семейна среда, обградени от обич и грижа – нещо, което е задължение на всички нас – на цялото ни общество.“ – споделя Велина.

Настоящата изложба ще краси стените на галерията, намираща се на ул. Мальовица 3 в центъра на София, до 2-ри март. Приканваме всички ценители на изкуството и приятели на фондация „За Нашите Деца“ да я посетят.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.