Huawei България дари техника и оборудване за новата Академия за социално учене и развитие на фондация „За Нашите Деца”

юли 08 2022

Хуауей Технолоджис България дари лаптопи, таблети, слушалки и аудио техника за Академията за социално учене и развитие, част от новосъздадения Комплекс за ранно детско развитие в Пловдив. Оборудването ще бъде използвано от децата, които посещават центровете на фондацията, както и от специалистите за провеждане на обучения, уебинари и виртуални срещи с родители и професионалисти от здравната, социалната и образователната сфера от България и чужбина.

Дарението на Хуауей е част от глобалната програма „1000 мечти, създадена през 2019 година, чиято цел е да предостави дигитални устройства, книги и играчки на детски организации, болници и училища. Като водещата програма за социална отговорност на Хуауей „1000 мечти” има за цел да осигури дългосрочна и устойчива подкрепа за децата и младежите от Централна и Източна Европа и да насърчи тяхното развитие.

“Когато чух за пръв път за фондацията и научих за тяхната мисия, бях изумен от ентусиазма и енергията, които влагат в работата си. Но най-много ме впечатли фактът, че сбъдват мечти – децата да намерят дом и любов; семействата да намерят подкрепа в моменти на нужда, а родителите да видят напредък в развитието на децата си. Това е емоционална и много отговорна работа, която освен от възхищение има нужда и от подкрепа., заяви изпълнителният директор на Хуауей Технолоджис България г-н Тери Ли.

Бих искала да благодаря на Хуауей Технолоджис България за подкрепата, която ни оказват, както и за енергията, която влагат, за да ни помогнат да сбъднем мечтата ни да свързваме хората и да дадем един добър старт в живота на хиляди уязвими деца в нашата страна. С оборудването, което компанията дари, ще имаме възможност да организираме онлайн обучения със специалисти от всички краища на света, които да ни помагат в грижите за деца с по-специални нужди, както и да осигурим възможност за най-доброто развитие на малките ни посетители. Вярвам, че нашето сътрудничество ще бъде от огромна полза, както за децата, така и за техните родители, учители и близки, които искат мечтите им да се сбъднат, както и че ще продължи и в бъдеще, каза г-жа Иванка Шалапатова, изпълнителен директор на фондация „За Нашите Деца”.

Академията за социално учене и развитие в Комплексът за ранно детско развитие в Пловдив ще бъде място, където родителите и специалистите ще имат достъп до обучения, с които ще придобиват нови знания и умения за грижата за деца. В Академията ще се провеждат също творчески ателиета и игрови сесии за деца, доброволчески инициативи с дарители и съмишленици на фондацията, срещи с бизнеса, гражданския сектор и местната власт с цел постигане на по-добра координация и устойчиво развитие.

„С нашето дарение на цифрово оборудване се надяваме да направим връзката между учителите, специалистите, децата, приятели и родители по-лесна, когато нямат възможност да се видят на живо. Технологиите могат да помогнат за ранното детско развитие на децата – за тяхното специфично учене, както и за това на техните родители и учители. Технологиите са мощен катализатор за промяна, сближават хората, правят нашето общество по-ефективно и помагат на нуждаещите се., добави г-н Ли.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.