Инициативата „Училище за всяко дете” получи награда за най-добра кампания за набиране на средства

Кампанията за осигуряване на достъпност за деца с увреждания „Училище за всяко дете“ на фондация „За Нашите Деца“ спечели наградата за най-добра инициатива за набиране на средства „Заедно“.

юли 15 2008

Кампанията за осигуряване на достъпност за деца с увреждания „Училище за всяко дете“ на фондация „За Нашите Деца“ спечели наградата за най-добра инициатива за набиране на средства „Заедно“. Тя се връчва всяка година от Работилницата за граждански инициативи“ (ФРГИ). Училищната кампания набра близо 40 000 лева, с които изгради рампи и достъпни санитарни помещения в две основни  училища  – в София и в Монтана. Близо половината от парите са набрани чрез дарителски съобщения, а останалата – от корпоративни дарители. Рекламата е дело на Лоу Суинг, за което благодарим.

Най-големите дарители на инициативата за равнопоставеност в класните стаи са АКТАВИС ЕАД и строителната фирма, която извърши ремонтите в столицата. Наградата за най-добра кампания за набиране на средства получи Иванка Шалапатова. В думите си към гостите на церемонията директорът на организацията заяви, че това е награда за децата и техните родители. Тя подчерта, че в двете достъпни училища, адаптирани по кампанията, през есента в класните стаи ще влязат 30 деца с увреждания.

По време на церемонията наградите бяха връчени от жури, което включва експерти, журналисти и представители на арт средите.

Координатор на кампанията беше Александър Миланов, маркетинг експерт на фондацията. Екипът ни благодари на Соня Блажева, Хари Димитров, Радослав Бимбалов, Гергана Иванова, Нова телевизия, радио ФМ плюс, както и на всички други 165 медии и граждани и компании, които подкрепиха инициативата.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.