fbpx

Иванка Шалапатова бе в журито на журналистически конкурс, посветен на борбата с бедността и социалното изключване

декември 14 2010

На 14 декември 2010 г. в хотел „Родина” бяха обявени победителите от журналистическия конкурс по повод Европейската година на борбата с бедността и социалното изклчване. Иванка Шалапатова – директор на фондация „За Нашите Деца” бе част от експертното жури, което отличи най-добрите аудио-визуални и печатни материали, отразяващи темата за бедността и социалното изключване.

Иванка Шалапатова и журналистът от Дарик радио Кирил Вълчев представиха критериите на журито за оценка на журналистическите материали. „За мен участието ми в журито ще остане едно специално преживяване, което надгражда емоциите ми от ежедневното ми сблъскване с лицата на бедността и социалната изолация на много деца и семейства. Медиите имат огромна роля за повишаване информираността и разбирането на обществото за бедността. В нашата работа всеки ден се сблъскваме с много тежки лични истории за изоставяне на деца, породено от бедност. Силно се надявам, че с подкрепата на медиите, цялото общество ще осъзнае, че всички ние имаме отговорност към тези деца, защото това са нашите деца.” – каза още директорът на фондация „За Нашите Деца”.

Победител в категория „печатни и онлайн медии” стана един от най-популярните съвременни български писатели – Георги Господинов. Той бе отличен за неговата статия „Невидимите кризи”, публикувана във в. „Култура”. В категория „аудиовизуални медии” националният победител е Екатерина Костова от пловдивската медия f2fTV за репортажа „Една история за малкия човек”.

На 17 декември 2010 г. на церемония в Брюксел ще бъдат обявени и победителите в европейския конкурс, в който ще участват и отличените български журналисти. Наградата за журналистика цели да отличи качествена журналистика, отразяваща проблеми на бедността и социалното изключване и да повиши разбирането по тези проблеми, причините за тях и възможните решения.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.