Иванка Шалапатова е избрана за член на Управителния съвет на Международната асоциация „Стъпка по стъпка“

април 03 2023

Изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца“, Иванка Шалапатова, бе избрана за член на Управителния съвет на Международната асоциация „Стъпка по стъпка“ (ISSA) по време на редовните избори за нов член на Борда, които се проведоха през месец март. Управителният съвет е основния ръководен орган на ISSA, който взема решения по отношение на администрирането и дейността на мрежата. Позицията е с тригодишен мандат.

Успешната кандидатура е плод на активната работа на фондация „За Нашите Деца“ като член на мрежата и е част от целите заложени в годишния оперативен план на фондацията.

ISSA е мрежа от организации, обединени от обща визия за общество, в което семейства, общности и професионалисти работят заедно, за да дадат възможност на всяко дете да достигне своя пълен потенциал.

Основният фокус на мрежата е върху ранното детско развитие и ранното детско образование и грижа. „Стъпка по стъпка“ обединява и подкрепя специалисти и партньори, за да се осигурят достъпни и качествени услуги за децата и техните семейства, както и да се изграждат нови подходи и модели в грижата за тях, основани на научни данни и доказани практики. ISSA се стреми да повиши осведомеността за важността на развитието на ранното детство и на квалифицираната работна сила. Секретариатът на мрежата се намира в гр. Лайден, Холандия.

„За Нашите Деца“ е член на ISSA от 2016 г., като основна цел на фондацията е обмяна на знания, опит и добри практики с други водещи организации, работещи в сферата на ранното детско развитие.

 

Програма за редовни дарения

Ре:дарител

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.