Иванка Шалапатова e „Жена на годината” в категория „Общество”

Директорът на фондация „За Нашите Деца” Иванка Шалапатова бе отличена за „Жена на годината” в категория „Общество” не ежегодния конкурс на списание „Грация”.

декември 12 2011

Директорът на фондация „За Нашите Деца” Иванка Шалапатова бе отличена за „Жена на годината” в категория „Общество” не ежегодния конкурс на списание „Грация”. На стилната церемония във Военния клуб, състояла се на 11 декември 2011 г., наградата й бе връчена от посланика на Италия Стефано Бенацо. Иванка Шалапатова посвети своята награда на всички жени от фондация „За Нашите Деца”, с които повече от 13 години се борят, за да има всяко дете в България семейство.

„За мен тази награда е огромно признание за многогодишния труд, който полагам. За всички 13 години във фондацията аз не спирам да работя за щастие в живота на повече деца чрез професионална социална работа и истинска благотворителност. За тези години аз вече знам, че тези ценности са все още валидни за нашето общество и все повече са личностите, които печелят своите битки, залагайки на тези ценности. Благотворителност и добро се правят трудно в България, но не е невъзможно.

Тази награда е за всички жени в организацията. Без вас уважаеми дами, фондация „За Нашите Деца“ никога нямаше да прави магичната промяна в живота на изоставените деца. Тук искам да споделя, че жената, без която всички тези постижения нямаше да са възможни е Елка Налбантова и аз сърдечно й благодаря за нейната отдаденост.

Това, което всички ние притежаваме е духовна красота и това личи от нашата работа. За мен наградата е и за всички жени, които задържаха новородените си рожби и повярваха, че нашето общество няма да ги укорява за трудностите, в които те са изпаднали, а ще ги подкрепя да ги преодолеят и да дават любов и сигурност на своите деца. Наградата е и за всички приемни майки, които отвориха семействата си за „нашите деца“. Наградата е и за всички жени, които са наши доброволки, консултанти и партньори, защото за отглеждането на едно дете е нужно „цяло село“!” – сподели Иванка Шалапатова по повод награждаването й.

Сред отличените дами в конкурса бе и популярната телевизионна водеща Мира Добрева, която е лице на кампанията по приемна грижа на фондацията „Изоставените деца нямат нужда от съжаление, а от семейство”. Тя взе приза в категория „Телевизионни програми”. Фондация „За Нашите Деца” я поздравява за наградата и й пожелава да продължава да дарява всички около себе си със своята позитивна енергия, ентусиазъм и доброта.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.