Изоставени деца и бъдещи приемни родители посрещнаха заедно Баба Марта

март 05 2009

Социалните работници от Центъра за обществена подкрепа „Света София“ организираха тържество в ДМСГД „Св. София“ по случай Първи март. Свое представление направиха актьори от карнавалната къща „Маджикленд“. В детския празник се включиха 16 малчугани, 5 семейства, които кандидатстват за приемна грижа, както и специалисти от социалното заведение. Аниматорите разказаха с помощта на куклите приказката за „Трите прасенца“.

След кукления театър актьорите танцуваха с малките възпитаници и кандидатите за приемни родители. Когато празника приключи, семействата, които искат да приемат у дома изоставени деца се събраха в Центъра за обществена подкрепа „Св. София“. Там,  заедно със специалисти, обсъдиха своите впечатления за децата, както и трудностите, с които ще се сблъскат като хора, които искат да вземат у дома малчугани в риск.

Желаещите да станат приемни родители разговаряха със специалистите от ЦОП и за своите очаквания за бъдещето.

Чрез това празнично събитие деца и приемни родители имаха възможност да прекарат заедно известно време, в което да се забавляват, а бъдещите майки и татковци успяха да се запознаят с живота в условията на грижа, далеч от семейството.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.