Изпратихме седмицата с работилничка за мартеници

Днес във фондация „За Нашите Деца“ се готвихме за един от най-обичаните български празници – Баба Марта.

февруари 22 2019

Днес във фондация „За Нашите Деца“ се готвихме за един от най-обичаните български празници – Баба Марта. За да ни покажат уменията си в правенето на мартенички, на гости ни бяха и голяма част от приемните семейства, които подкрепяме. Заедно с тях вложихме много въображение и сръчност в изработването на неповторими червено-бели творения от прежда. С тях ще зарадваме децата и семействата, с които работим.

Работилничката е само една малка част от дейностите, които ще осъществим, благодарение на средствата, предоставени ни от благотворителната инициатива „Избери, за да помогнеш“ на партньорите ни от Райфайзенбанк. За пета поредна година получаваме подкрепа от финансовата институциякато тази година проектът, с който участвахме в инициативата, посветихме на приемната грижа. През 2019-та планираме да дадем възможност на приемните родители, с които работим, да посетят надграждащи обучения, така че да бъдат  още по-успешни в грижите за децата и да бъдат дори още по-мотивирани да посветят професионалния си път на тази нелека мисия. Като част от проекта „Приемната грижа – сигурност, развитие и щастие за уязвимите деца“ предвиждаме и различни социализиращи дейности и събития за децата в приемна грижа, които ще провокират любознателността им и ще разширят кръгозора им.

Партньорството ни с Райфайзенбанк датира от 2009 година и оттогава досега, благотворителната кампания „Избери, за да помогнеш“ е подкрепила различни проекти на фондацията с общо над 70 000 лева. Благодарение на устойчивото ни партньорство с банката, отзивчивостта и благородните сърца на служителите й, ние успяваме да достигнем до много повече деца и семейства, за които днешният ден е предизвикателство.

Броят на подкрепените деца и семейства от създаването на фондация „За Нашите Деца“ преди 27 години надхвърли 12 800, като само през изминалата година техният брой е близо 1600.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.