fbpx

Какво се случва в Детска къща

Подаряваме ви една разходка из нашата Детска къща – мястото, където децата получават индивидуални обич и грижа, докато очакват своето семейство.

юни 26 2020

Подаряваме ви една разходка из нашата Детска къща – мястото, където децата получават индивидуални обич и грижа, докато очакват своето семейство.

Нашите детегледачки искат да ни разкажат, че въпреки извънредното време, някак извънредно много хубави неща се случват там.

В момента в центъра ни за настаняване от семеен тип полагаме грижи за 5 слънчица – Мария, Кристиян, Виктор, Ема и Мирослав, а 4 от тях вече с нетърпение очакват своите родители в часовете за напасване. И ние също ги очакваме с радост, защото вълнението и щастието в очите им, докато прегръщат децата, са толкова зареждащи, че запълват атмосферата на къщата с любов, която достига чак до дъждовните улуци навън.

Мария е най-наблюдателната и със строга сериозност изучава всичко и всеки преди да започне да откликва. Но пък бъде ли спечелено одобрението й, попива за секунди дума, звук, движение, изражение. Именно безкрайното й любопитство и любознателност я накараха да се пусне от ръцете на момичетата в Детска къща и смело да тръгне да изследва света наоколо. Разбира се, направихме й прощъпулник, а тя непоколебимо си хвана лекарската играчка.

Два дни след това онемяхме засмени, когато още на втората среща с родителите си, просто разтвори ръце, забърза крачка и прегърна татко си.

Кристиян е на 8 месеца и обикновено е вечно засмян. Само около 16:00 ч. видимо започва да нервничи в очакване на мама и татко, а те почти винаги нетърпеливо изчакват пред вратата уговорения час. Ще признаем, че след като се запознахме с родителите му и го видяхме в ръцете им, три дни се вълнувахме от силната емоция и привързаност, която вече се усещаше между тримата.

Виктор е най-големият, а Ема е най-малката, но и двамата също скоро ще бъдат у дома със своите родители. Вярваме, че заради това са все по-често усмихнати, говорят и пеят все повече, стават все по-нетърпеливи – но с това зареждащо нетърпение, което радва и пълни деня.

Мирослав е нашият малък умник. На него му предстои рехабилитация, за да стане още по-уверен в движенията си и съвсем скоро да може да прегръща с обич свои мама и татко.

Оживено е в Детската къща, защото всички вече усещат предстоящото дълго и щастливо лято.

За повече информация за работата ни последвайте нашия Youtube канал. 

 

 

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.