Калоян Масларски – дарител: „Правилната грижа за бебето е изключително важна.“

Попитахме дарителите на проекта Детска къща за техните мотиви да ни помогнат да създадем нов дом за до 8 деца, които да живеят щастливи и обичани в семейна среда.

април 30 2015

Попитахме дарителите на проекта Детска къща за техните мотиви да ни помогнат да създадем нов дом за до 8 деца, които да живеят щастливи и обичани в семейна среда. Ето какво ни отговори Калоян Масларски, който подкрепи финансово проекта.

Как разбрахте за проекта „Детска къща“ и защо решихте да го подкрепите?

Калоян Масларски: Научих за „Детска къща“ през пролетта на 2014 г. от моята приятелка Таня Делибашева, която също подкрепя проекта. Истински ме изненада идеята на „Детска къща“. До този момент нямах представа и не се бях и замислял изобщо за това, че правилната грижа за бебето е нещо много специално и изключително важно за доброто физическо и психическо развитие на детето.

В какво се изрази Вашата подкрепа?

Калоян Масларски: Подкрепих „Детска къща“ финансово. Приех проекта много лично. Заедно с Таня Делибашева осигурихме средствата за стартирането на изграждането. Готов съм да окажа съдействие с каквото е необходимо и след приключването на строежа и приемането на първите бебета, като разбира се ще продължа да подкрепям „Детска къща“ финансово.

Защо според Вас е важно всяко дете да има семейство?

Калоян Масларски: Важно е всяко дете да има семейство, за да получава родителска любов и грижа.

Има ли развита дарителска култура в България според Вас? Какво мотивира хората и компаниите да подкрепят каузи за деца в риск?

Калоян Масларски: Мен може да ме мотивира наистина неподправеният ентусиазъм за идея, в която човек вярва и за която се бори. Малко са хората като Ваня Шалапатова, които имат такава енергия, с която заразяват другите и осъществяват дадена идея. Сигурен съм, че има много изключително сериозни и важни каузи за деца в риск. Аз лично приех каузата „Детска Къща“ много лично по мой си начин и усещане и пожелавам на всеки да успее да усети и подкрепи поне една такава кауза по какъвто и да е начин.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.