fbpx

Кампанията “Оборище дарява” на фондация “За Нашите Деца” за втора година в подкрепа на каузата за щастливо детство

В месеца на детето организацията отново обединява социално отговорната общност в район Оборище

юни 01 2024

За втора година фондация “За Нашите Деца” дава старт на кампанията “Оборище дарява”, която обединява социално отговорни обекти в едноименния район в столицата. Кампанията се реализира в най-детския месец юни и вдъхновява с каузата си множество ресторанти, пекарни, магазини, услуги, зали за събития и други да застанат в подкрепа на щастливото детство. Ключовата визия отново е дело на талантливата художничка Нанда Ментешева.  

Целта на “Оборище дарява” е да събере средства в подкрепа на децата и семействата, които имат нужда от безвъзмездните услуги на фондация “За Нашите Деца” и не на последно място да даде гласност на необходимостта всяко дете да живее и да се развива в семейство, в първите и най-важни години от своя живот.   

“Вярваме, че и тази година ще обединим хора, за които семейството и щастливото детство са ценност и са съпричастни към каузата ни.”, казват от фондацията.

Първото издание на кампанията обедини 31 локации от район “Оборище” – любими ресторанти, магазини, сладкарници, кафенета и галерии. Благодарение на всички участници, техните клиенти и партньорите на организацията, инициативата набра 25 000 лв. в подкрепа на ранното детско развитие. Събраните средства подпомогнаха дейността на фондация “За Нашите Деца” и до края на 2023 г. специалистите й подкрепиха над 4000 деца и техните семейства. 

Общият брой на реализираните дейности от специалистите само за една година са близо 10 000, сред които сесии по рехабилитация, кинезитерапия, логопедична работа, работа със специален педагог, семейно консултиране, психологическа подкрепа, ранна детска интервенция, социализиращи и развитийни дейности, обучения и групи за подкрепа на родители. 

„Идеята на „Оборище дарява“ възникна като продължение на последователната и отдадена работа на екипа ни. С кампанията искаме да покажем, че всеки може да е част от каузата ни и обединени можем да постигаме повече. Радваме се, че успяхме да разширим обхвата на инициативата и все повече бизнеси намират смисъл да се включат в нея. Така ни помагат да достигнем до повече хора и показваме добрите примери, които си заслужават.“, споделя Антония Попова, мениджър “Кампании и ключови партньорства” към фондацията.  

Със старта на кампанията се включиха 48 участника. Пълният списък с локации и повече информация може да откриете на страницата тук.

Кампанията се реализира с основната подкрепа на лаборатории Синево, Булвест Принт, Print.bg и с медийната подкрепа на Нова Броудкастинг Груп, Българската телеграфна агенция, Българското национална радио, Бакхус, OFFNews, Новите родители, Момичетата от града, Лицата на града.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.