Каргил дари 4500 лв. на приемни семейства на фондация „За Нашите Деца“

Каузата приемна грижа на фондация „За Нашите Деца“ е близка до сърцата на служителите на американската компания Каргил.

април 27 2015

Каузата приемна грижа на фондация „За Нашите Деца“ е близка до сърцата на служителите на американската компания Каргил. Всяка година те участват в редица инициативи, на които набират средства в подкрепа на приемните деца и родители.

Служителите от британския офис на компанията организираха два благотворителни търга и събраха близо 4500 лв. Инициатор и на двете събития беше Джени Кормак, която оглавява бизнеса по изпълнение на сделки със зърнени и маслодайни култури за Европа. През месец март Джени посети Центъра по приемна грижа и зарадва приемните деца с играчки, специално дарени от нея и нейния екип.

Първият търг се състоя на годишната среща на мениджърите на Каргил Европа в Ливърпул, Великобритания, на която те наддаваха за различни предмети под формата на подаръци. На втория Джени Кормак дари лични вещи от дома си, за които колегите й наддаваха. „Винаги е удоволствие да помагаш на толкова благородна кауза като приемната грижа. Тази кауза е близка до сърцето ми.“ – сподели Кормак.

Към дарението на Каргил се присъедини и местното представителство на Съвета за грижите, което събра 800 лева.

Със събраните средства ще бъдат закупени продукти от първа необходимост за приемните деца на фондацията и ще бъдат подпомогнати финансово техните родители.

Каргил е стратегически партньор на фондация „За Нашите Деца“ от 2011 г. и благодарение на подкрепата на компанията беше създаден Центърът по приемна грижа. Само през 2014 г. фондация „За Нашите Деца“ помогна на 66 деца в София и Пловдив, като ги спаси от самотата и изолацията на социалните домове и ги настани в обучени и подготвени приемни семейства.

Стани дарител и създай

Промяната

за децата на България

Дари сега * Присъединете се към нашите дарители като индивидуален даритен или бизнес. Даренията могат да са еднократни или месечни.